Moment emoţionant în Australia. Un urs koala opreşte un biciclist pentru a-i cere apă

0 46

Un grup de biciclişti au fost zilele acestea protagoniştii unui moment pe care noi l-am crede mai puţin obişnuit.

Din cauza căldurii insuportabile din Australia în această perioadă, un urs koala a ieşit la marginea drumului în căutare de apă.

O imagine inedită care îl prezintă pe ursuleţ urcându-se pe roata unei biciclete pentru a bea apă din sticla unui tânăr a devenit virală pe Internet.

Merridy Montarello, coordonator al Salvării Faunei din Sudul Australiei, spune că astfel de întâmplări nu sunt neobişnuite: “Urşii koala au foarte multă încredere în oameni şi un simţ al mirosului foarte bine dezvoltat. Ei miros apa şi acesta este motivul pentru care se apropie de multe ori”.

Bicicliştii au urmărit uimiţi cum micul koala a băut apă timp de 30 de minute, apoi au hotărât să sune la un număr dedicat îngrijirii urşilor koala.

Merridy Montarello a declarat că la început s-au temut ca animalul să nu fie bolnav, deoarece un consum prea mare de apă poate însemna că există anumite probleme la plămâni, însă s-a dovedit că acesta era în stare perfectă de sănătate şi a fost eliberat înapoi în sălbăticie, scrie Daily Mail.

Recomandari