Moise Guran: „Doamna Kovesi este, de fapt, singurul barbat adevarat de care s-a impiedicat Liviu Dragnea in cariera sa”

0 50

Jurnalistul Moise Guran este convins ca Liviu Dragnea nu se va lasa pana nu o va distruge „fara scrupule” pe Laura Codruta Kovesi. „Doamna Kovesi este, de fapt, singurul barbat adevarat de care s-a impiedicat Liviu Dragnea in cariera sa”, scrie Guran.

Intr-un text publicat pe blogul sau, Moise Guran argumenteaza limpede de ce actiunea Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie este motivata politic, fiind pusa la cale de Liviu Dragnea.

„Citarea in pripa, cu doua zile inainte sa plece, sugereaza ca o astfel de capcana i se pregatea de fapt. Nu, nu-mi spuneti ca pesedistii din parlamentul European nu ar fi aflat! Procurorii astia de la sectia infiintata de Tudorel deja au comis o grava ilegalitate (din aia de CEDO) cand au comunicat pe Legea 544, cea referitoare la accesul la informatiile publice, cate plangeri (dosare de urmarire in rem) are Codruta Kovesi. Asta este o chestiune foarte urata, pentru ca legea respectiva nu la acest tip de informatii se refera. Plangerea penala poate fi si calomnioasa si de aceea aceasta faza a procesului penal nu este publica ci este secreta. De altfel, un procuror profesionist nu are niciun interes ca un potential suspect sa afle ca exista o plangere penala impotriva sa – pentru ca acesta poate ascunde probe, poate aranja marturii si asa mai departe. Comunicarea publica a celor 18 dosare deschise in urma unor plangeri indreptate impotriva Codrutei Kovesi (niste aberatii, daca ma intrebati pe mine) arata reaua credinta a procurorilor de la Sectia facuta de Tudorel. Nu se poate pune problema de slaba pregatire, n-aveau cum sa nu stie ca Legea 544 se refera la informatii publice, nu la altceva.

Acum, adevarata intrebare este ce impact va avea toata sarada asta asupra procedurii, aflata intr-o faza avansata, de selectie pentru procurorul sef al Parchetului European. Nimeni nu cred ca stie sa raspunda la aceasta intrebare. Inceperea urmaririi penale impotriva doamnei Kovesi, asa cum spunea si ea la Europa FM, o discrediteaza. Asta s-a si urmarit. Chiar daca parlamentarii europeni vor considera ca gestul autoritatilor romane este cusut cu franghie si vadit neserios, ei nu au cum sa aiba acces la dosarul respectiv. Ar trebui sa o creada pe cuvant, ceea ce poate vor face, poate nu o vor face. Apoi, procurorul european nu beneficiaza de niciun fel de imunitate, ceea ce inseamna ca procedura urmaririi penale va continua, indiferent ca doamna Kovesi este numita. Parlamentarii europeni, dar si cei din Consiliul European isi vor pune problema exact asa – e ok ca Parchetul European sa porneasca la drum schiop, cu un om cercetat pentru cine stie ce? De aceea va si spun ca, deja, anchetarea doamnei Kovesi si-a atins scopul, indiferent ca mai tarziu Sectia Speciala decide clasarea dosarului sau punerea ei sub acuzare. Este o ambuscada, una destul de incropita (facuta in pripa), judecand dupa cum s-au desfasurat evenimentele. Probabil au fost surprinsi de faptul ca s-a clasat pe primul loc la concursul tehnic al Comisiei.

Stirea a produs, cum era si firesc, o mare emotie in Romania. Cei care au pus in scena toata aceasta afacere nu cred ca n-au anticipat faptul ca o martirizeaza astfel pe Kovesi, dar n-au mai avut ce face, semn ca riscul pentru ei ca ea sa devina procuror-sef european este totusi foarte mare. Deja opozitia fata de numire, facuta de Tudorel Toader si de pesedisti, a determinat o reactie puternica, caci o petitie de sustinere a doamnei Kovesi a strans peste 110 mii de semnaturi in ultima saptamana. Lumea ar face ceva ca sa o apere, dar nu stie ce, asa ca semneaza petitii pe internet si da likeuri pe facebook.

Frica de Kovesi este atat de mare incat Dragnea, Voiculescu si ceilalti penali au decis ca asta nu mai conteaza fata de riscul ca doamna Codruta Kovesi sa devina procuror european. Au dat-o afara pe usa, au umilit-o si au calcat-o in picioare pe la televiziunile lor, au umplut creierele romanilor cu informatii false despre ea, dar uite ca ea nu se lasa ci era pe punctul sa revina, mai puternica decat era la DNA. Gestul lor de acum confirma doar faptul ca doamna Kovesi este, de fapt, singurul barbat adevarat de care s-a impiedicat Liviu Dragnea in cariera sa. Si o va distruge fara scrupule, fara ezitari si fara sa mai tina cont de lege, de aparente sau de „mofturi democratice”. Dragnea a pus mana pe magistrati, si-a facut propriul lui Parchet, are la degentul mic Inspectia judiciara si isi alege judecatorii care sa-l judece la Curtea Suprema. Greco, Comisia de la Venetia, MCV, toti acestia s-au opus infiintarii Sectiei Speciale si au cerut explicit demiterea conducerii Inspectiei Judiciare, ambele fiind instrumente politice evidente. NU MAI CONTEAZA! Pentru Dragnea, Europa NU mai conteaza. In timp, si-a construit propriul aparat represiv, cu care acum isi instaureaza dictatura”, a scris Guran pe blog.

In continuare, el sugereaza ca este nevoie ca romanii sa iasa in strada.

„Vremea petitiilor si a comentariilor pe internet a cam trecut. Dictatura incepe”, a mai spus Guran pe Facebook.

Recomandari