Mister nedeslușit! Femeia înghețată la -30 de grade a înviat sub ochii medicilor: „Pielea era prea tare pentru a-i face o injecţie. Fața îi arăta ca a unei stafii. Era moartă”

0 49

Jean Hilliard este femeia al cărui caz a uimit lumea, dar și medicii deopotrivă. Povestea sa pare scenariu de film, căci a primit a doua șansă la viață. Era frig. Iarnă, ger cumplit și a mers în vizită la o prietenă. Avea 19 ani pe atunci. La întoarcere, mașina pe care o conducea a derapat pe o șosea izolată, destul de puțin circulată. 

Tânăra a ajuns cu autoturismul în afara carosabilului, însă nu și-a pierdut cunoștința, iar pentru că afară erau -30 de grade Celsius, Jean a decis să nu rămână prizonieră în mașină, ci să iasă să caute ajutor.

A parcurs pe jos aproape trei kilometri, timp în care întreg corpul, dar mai ales picioarele începeau să-i înghețe. S-a prăbușit în cele din urmă, fără să găsească ajutor și a zăcut vreme de șase ore în zăpadă. Trupul ei s-a transformat într-un sloi de gheață. A doua zi, de dimineață, a fost găsită de un bărbat care trecea prin zonă, Wally Nelson. „Am crezut că e moartă. Fața ei arăta ca a unei stafii”, a povestit omul.

Omul a verificat semnele vitale care erau inexistente. A urcat corpul lui Jean în camioneta sa și a mers la cel mai apropiat spital. Medicii nu i-au dat nicio șansă tinerei.

„Nu i-am putut lua temperatura deoarece nu exista niciun loc unde să-i putem pune termometrul”, a declarat dr. George Sather. „Nu i-am putut deschide gura, nu i-am putut mişca braţele. Era absolut îngheţată, ţeapănă ca un buştean acoperit cu gheaţă”.

Medicul care i-a acordat primele îngrijiri a cerut ca trupul lui Jean să fie acoperit în totalitate cu comprese calde.

„Pleoapele erau bocnă, iar ochii nu reacţionau la lumină. Pielea era prea tare pentru a putea face o injecţie, iar mai târziu, când am simţit pulsul, acesta era de numai 8 bătăi pe minut”, a mai spus doctorul. „Era ţeapănă ca o bucată de carne scoasă din congelator”. 

Miracolul, însă, a venit. Jean avea să depășească barierele și limitele medicinei, lăsându-i pe medici fără glas. Cea mai fericită a fost mama sa, care a ținut-o de mână încontinuu.

„Am ţinut-o de mână şi am strigat-o încontinuu, rugându-ne să răspundă”, a spus mama tinerei.

„Pe la ora 1 după-amiază, a început să scoată sunete. A cerut apă şi, în acel moment, am ştiut că miracolul se înfăptuise”, a mai spus mama.

Mai mult, Jean a început să-și miște mâinile și picioarele, fără să întâmpine niciun fel de probleme locomotorii.

„Am mai avut pacienţi oameni îngheţaţi, dar întotdeauna a fost nevoie să amputăm membrele. Aşa am crezut că se va întâmpla şi cu Jane, ba chiar le-am spus ei şi părinţilor săi că s-ar putea să-şi piardă ambele picioare”, a declarat dr. Sather.

Femeia a plecat din spital pe propriile picioare, iar cazul a ajuns în atenția presei și a lumii întregi.

Recomandari