Mircea Radu: „Am să votez la referendum având în minte frânturi din aceste două întâmplări“. Prezentatorul a povestit două întâlniri cu persoane gay: Vrei sa ti-o …….

0 65

Mircea Radu (49 de ani) a povestit, într-un text postat pe pagina personală de Facebook, mai multe întâmplări cu persoane LGBT şi a menţionat că va merge să voteze la referendumul pe tema familiei tradiţionale, care se va desfăşura în zilele de 6 şi 7 octombrie.

Prezentatorul de televiziune a povestit, într-un text pe Facebook, câteva întâmplări cu persoane gay, din zorii anilor ’90, în contextul referendumului de revizuire a Constituţiei privind familia tradiţională.

„Trăgeam cam fără chef de o cafea slabă şi fumam fără filtru privind de la un etaj peste acoperişurile clădirilor. Lângă mine era un tip, un soi de şefuţ peste o mână de oameni, cu care vorbeam despre trupa Queen. La un moment dat m-a întrebat dacă ştiu că Freddie Mercury e gay – era în zorii anilor ’90 când informaţii de tipul ăsta nu circulau ca acum, dar da, auzisem. Ştiam şi nu conta; pentru mine, Mercury era un mare muzician şi-atât. Apoi mi-a înşirat o listă de nume grele din muzică, ştiinţă, literatură – ştii ce au ăştia în comun? a fost el curios… Ce?…Toţi sunt gay; şi a clipit dintr-un ochi. Apoi, brusc, nu ştiu când a apucat să treagă aer în piept, m-a întrebat: vrei să ţi-o frec?

În frizeria din Colentina, unde mă tundeam când eram copil, era un frizer adus de un umăr care ţinea cu Rapid şi semăna cu Gheorghe Dinică. Îşi ridica clienţii de pe canapea cu expresia «Care vă serviţi?» şi după ce-i aşeza în scaun şi-i acoperea cu pelerina aia albă îi întreba: «Facem şi un masaj la pielea capului?». Noaptea ninsese un pic iar bruma de zăpadă începuse să se topească. Şiroaiele formate păreau degete care mângâiau lin acoperişurile. Mi-am mutat privirea de pe fereastră la el. Am tăcut.

«Vrei să ţi-o frec?», m-a mai întrebat o dată în şoaptă.

Mi-am lăsat umărul să cadă şi aşa, uşor cocoşat, l-am întrebat «Facem şi un masaj la pielea capului?»

Apoi m-a buşit râsul… Pe el nu. A ţinut minte. În scurt timp am plecat eu, nu am mai stat sa mă dea afară“, a povestit Mircea Radu.

Prezentatorul a amintit de o altă cunoştinţă, un bărbat homosexual, pe care l-a descris ca fiind „deştept, poliglot şi generos“ şi cu care a avut discuţii despre căsătoriile între persoane de acelaşi sex şi motivele pentru care persoanele LGBT îşi doresc să se căsătorească.

„Ani mai târziu, am avut o cunoştinţă homosexual. Deştept, poliglot, generos. Iubea ciocolata cu stafide şi muzica lentă. Îmi povestea aventurile lui homo, eu pe-ale mele hetero. «Cum dracului poţi să faci aşa ceva?», ne miram pe rând, când unul, când altul.
De ce vreţi să vă căsătoriţi între voi?, l-am întrebat când am aflat că o ţară europeană a interzis prin Constituţie căsătoria între persoane de acelaşi sex. «Cine, dragă?» – îmi vorbea cu dragă, ca unei amice. «Voi între voi», spun. «Poate ei între ei», zice… «Nu înţeleg…» «Da dragă, sunt unii dintre noi care se căsătoresc; probabil pentru a adopta copii sau a împărţi moşteniri şi castele, alte motive nu văd care ar fi. Eu am chef de viaţ㻓, a povestit Mircea Radu.Prezentatorul a menţionat, la sfârşitul textului, că va merge să voteze la referendumul de revizuire a Constituţiei privind familia tradiţională, „având în minte“ întâmplărle menţionate.

https://www.facebook.com/mircearadu/posts/10204853908785003

„De la discuţia asta au trecut vreo douăzeci de ani. El a plecat demult din ţară şi nu am mai ţinut legătura. E posibil să trăiască bine-mersi sau să fi murit. Dar sigur nu s-a căsătorit.
La Referendum am să mă duc şi am să votez având în minte şi frânturi din aceste două întâmplări“, a conchis prezentatorul.

Recomandari