Mircea Badea vs polițistul Marian Godină „La cât de dragi îi sunt polițiştii, m-aş fi îngrijorat dacă aş fi fost apreciat de Mircea Badea”

0 12

Polițistul Marian Godină a avut „treabă astzăi. I-a dat o replică lui Mircea Bdea și i-a servit o lecție juridică politicianului Adriana Săftoiu.

Pe Facebook, Mircea Badea chiar el a scris: „Unii folosesc aparat “antiradar”. Eu, nu. As folosi un aparat anti-Godina pentru ca imi apare mereu ceva despre domnia sa cand deschid net-ul. Dar nu exista. Asta e…”

Tot pe Facebook, Marian Godina  i-a răspuns: „La cât de dragi îi sunt polițiştii, m-aş fi îngrijorat dacă aş fi fost apreciat de Mircea Badea.
Oricum, nu îmi voi retrage like-ul pe care l-am dat paginii domniei sale cu ceva timp în urmă, şi-aşa are mai puține decât mine. :))”

Politicianul  Ana Adriana Săftoiu s-a arătat deranjată că a fost oprită în trafic de polițiști: „Veneam spre casă. Mă gândeam la una, alta când hop, politia! Soseaua Nordului! M-am obisnuit deja cu ei, dar acum eram prea cu ganduri venind de la spital, de la o prietenă. In general, am răbdare si probabil că această răbdare e un punct nevralgic.

De frica autoritătii, taci ca sa nu ii superi! Imi prezint actele! ” Actul de identitate”. Scot dovada de la evidenta populatiei! ”Ce e asta?” Simt că nu imi place tonul. Recunosc functionarul de stat, de STAT ROMÂN, bucuros să te prindă.

Explic calm că am buletinul expirat si ca sunt in perioada in care am depus dosarul pentru eliberarea celui nou. Stă si se tot uită. Mai rămânea să imi ceară analizele medicale. Mă satur de privirea lui si intreb: ”Dar dvs de ce m-ati oprit?” ”Nu am de ce să vă raspund”.

E cam mult. ”Cum adică nu aveti de ce să imi raspundeti? E dreptul meu să aflu de ce mă verificati”. Incepe să imi pară rău că nu am fost atentă la nume când s-a prezentat. ”Care drept? Vă verific pentru că vreau.

E filtru”. ”Aveti si un ordin, verificati unde vreti si cum vreti?” ” Da, si dacă mai puneti intrebari s-ar putea să mă supăr”. ” Si dacă vă supărati, ce faceti?” ” Vă dau jos din masină”. Cobor singură si ii cer să imi arate dacă are vreun ordin pentru filtru. Se apropie colegul lui. Reluăm discutia. Intre timp, probabil, ma detectează ca persoană. Colegul ii șopteste ceva.

Primesc actele inapoi si rămân baltă acolo. In fata mea, inca trei masini. Nimeni nu mai e verficat. Ma intreabă un sofer: ”ce le ati spus, doamnă? ”

Ne verifică, poate pică ceva”. Si uite de asta imi este lehamite. Că nu avem curajul să modificăm STATUL care are un singur scop: să te prindă, să te ardă! Un stat care te crede vinovat din start si oricum te va dovedi! Că nimeni nu e fără de greșeală, nu?!

Să apaludăm statul care are o bucurie orgasmică să te dovedească la fiecare colt de stradă! Ce drepturile individului?! Te cobor din masină că asa vreau eu, statul! Prin functionarii lui!”

Polițistul Marian Godina i-a servit o lecție juridică, insistând pe respectarea legilor chiar dacă sunt politicieni. Iar dacă legea nu este bună de ce politicienii nu o schimbă?

„M-am trezit azi cu zeci de mesaje cu postarea doamnei Ana Adriana Săftoiu şi eram întrebat ce părere am, aşa că am citit cu atenție textul doamnei, fiind o condiție esențială pentru a îmi putea da cu părerea. Nu de alta, dar sunt mulți care citesc doar titlul şi apoi comentează.
Am găsit în acel text aroganța specifică omului care se crede mai presus de ceilalți şi aici nu mă refer doar la polițist.

Nu prea mă mai miră când opresc pe cineva şi mă întreabă de ordinul de serviciu şi dacă am voie să îl opresc, internetul e de multe ori o sursă proastă de informație, dar e păcat că persoane publice țin să se facă de râs şi îşi etalează ignoranța pe Facebook.

Doamna Săftoiu ar trebui să ştie că nu există un astfel de ordin de serviciu şi ar trebui să ştie că polițistul te poate opri doar pentru verificarea documentelor. Şi asta nu o spun eu, o spune legea, mai exact art.182 din HG1391 care arată cam aşa:

Art. 182. – (1) Oprirea vehiculelor pe drumurile publice se realizează prin executarea semnalelor regulamentare de către poliţistul rutier sau, după caz, de către poliţistul de frontieră, atunci când constată încălcări ale normelor rutiere ori în situaţia în care există indicii temeinice despre săvârşirea unei contravenţii ori a unei fapte de natură penală, pentru identificarea persoanelor care au comis astfel de fapte şi a bunurilor care fac obiectul urmăririi, PRECUM ŞI PENTRU VERIFICAREA DEȚINERII DE CĂTRE CONDUCĂTORII VEHICULELOR A DOCUMENTELOR PREVĂZUTE DE LEGE.

Ştiați de articolul ăsta, doamna Săftoiu? Cred că nu. Dar că nu aveți voie să coborâți din maşină ştiați? Nici asta nu ştiați, din moment ce vă lăudați că ați coborât, moment în care “ați fost detectată ca persoană”.

Mi-l şi închipui pe polițistul care “v-a detectat” cum s-a speriat brusc şi i-a şoptit colegului: “mă, las-o în pace, că e doamna Săftoiu şi cum ajunge acasă, cum scrie pe Facebook că nu cunoaşte legea şi cere polițiştilor ordine de serviciu, de care o fi citit dumneaei pe internet.”

Mi-a plăcut finalul, când eroina noastră i-a salvat de la a fi abuzați şi pe ceilalți şoferi opriți. Cât noroc au avut acei şoferi cu dumneavoastră, de nu erați dumneavoastră acolo, ar fi trebuit să arate actele polițiştilor, iar dacă erau în regulă ar fi fost nevoiți să plece liniştiți spre casă! Mare noroc că i-ați salvat de asemnea nemernicii!

Sper să observați că am luat de bun tot ce a scris doamna Săftoiu însăşi, fără să pun la îndoială că nu ar fi adevărat ce a povestit.

Cât despre polițiştii aroganți şi care vorbesc mai mult decât trebuie, nu am negat niciodată că sunt şi ei printre noi, dar sunt convins că povestea celor doi polițişti din text, pe care nu o cunosc, ar arăta cu totul altfel.

Până una alta, sper că doamna Săftoiu a învățat azi că polițiştul te poate opri, perfect legal, doar pentru verificarea documentelor, că nu există ordin de serviciu cu locul şi ora la care polițistul te poate opri şi că nu are voie să coboare din maşină pe timpul controlului.

Şi cel mai important, doamna Săftoiu, ar trebui să învățați că, la volan, singura calitate pe care o aveți şi care poate fi “detectată” este cea de conducător auto şi atât!

P.S. Eu a trebuit să vă “detectez” cu Google, atât de cunoscută “ca persoană” îmi sunteți.
Sper să nu vă ştergeți sau să vă editați postarea, apreciați că v-am dat share”.

Recomandari