Miracolul de la maternitate: Un bebeluş, aflat în uter s-a salvat pe sine și pe mama sa de la moarte!

0 21

Un miracol medical a avut loc la CHRU din Lille: un bebeluş, aflat în uter, a reuşit să evite moartea şi o gravă complicaţie a mamei, pur şi simplu modificându-şi poziţia, transmite M6info.

Povestea încă mai produce uimirea comunităţii medicale, care a dat această informaţie unei reviste de specialitate. O femeie în vârstă de 31 de ani, însărcinată în opt luni, s-a prezentat de urgenţă la maternitatea Lille Flandres. Tânăra se plângea de dureri foarte mari în abdomen.

Medicii au evaluat starea în care se afla bebeluşul. Apoi, au decis să-i administreze tinerei medicamente antidurere. Din păcate, cu nici un rezultat. Chiar la doza maximă, tânăra se plângea în continuare de dureri din ce în ce mai intense, care parcă urcau spre partea superioară a corpului.

După o serie de examene medicale, verdictul a fost categoric: tânăra, care a mai născut prin cezariană în 2013, avea ruptură uterină. Această complicaţie este foarte gravă atât pentru femeia însărcinată, cât şi pentru bebeluş. Echipa medicală a procedat la o cezariană de urgenţă şi a decoperit miracolul: fătul s-a aşezat în aşa fel încât s-a fixat spatele chiar pe locul rupturii muşchiului uterin.

Este un caz extraordinar de ruptură uterină în care bebeluşul reuşeşte să se salveze pe el. El a reuşit să acopere cu trupul lui breşa, stopând hemoragia, prolapsul de cordon ombilical şi  scurgerea lichidului amniotic. Astfel, toate aceste complicaţii pentru mamă sau făt au fost evitate, explică dr. Charles Garabedian şi colegii săi într-un articol citat de  blocul lui Marc Gozlan pe Le Monde. Nou-născutul, un băieţel, a venit pe lume sănătos şi pare pentru a ne convinge că sunt miracole.

Recomandari