Ministrul muncii anunță colapsul: Adio pensii de stat în România!

Noul ministru al muncii din guvernul tehnocrat a făcut astăzi o serie de afirmații extrem de grave cu referire la sustenabilitatea sistemului de pensii din România scrie stirile.rol.ro

 Citat de ziarul Adevărul, ministrul muncii Dragoș Pslaru, a afirmat că sistemul de pensii din România se îndreaptă spre un sfârșit deloc plăcut dacă se mențin actualele prevederi legale în domeniu. Pâslaru a declarat că pensiile în nici un caz nu vor crește semnificativ în următoarea perioadă și că pentru moment statul român are bani doar pentru indexările acestora cu rata inflației.

Singurele soluții  pentru o eventuală majorare a pensiilor pe viitor ar fi, în viziunea luiDragoș Pâslaru, creșterea bugetului de stat, majorarea unor taxe și aplicarea din ce în ce mai bine a principiului eficienței cheltuirii banilor publici.

Partea interesantă a declarațiilor făcute de Dragoș Pâslaru se referă la faptul că acesta a subliniat faptul că pensiile speciale afectează în mod foarte seriossistemul de pensii al statului român și că, dacă se menține ritmul de acordare al acestora, atunci sistemul general de pensii va intra în colaps. Mai exact, ministrul muncii a susținut că, în anul 2050, statul nu va mai putea plăti pensiile românilor deoarece nu va mai avea bani.

De vină pentru această posibilitate de-a dreptul neplăcută sunt, în viziunea luiDragoș Pâslaru, parlamentarii români care votează pensii speciale pe bandă rulantă pentru anumite categorii, pensii care atârnă și vor atârna greu la bugetul de stat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *