Ministrul german al Justiţiei: Condamn cu fermitate ceea ce fac guvernul român şi partidul nostru soră!

Nu o dată, liderii PSD s-au plâns că în spatele criticilor ce li se aduc în UE sunt, de fapt, interese electorale ale contracandidaţilor. Iată însă că acum PSD e condamnat dur chiar de social-democraţii germani. De familie, cum ar veni…

Katarina Barley, candidata de frunte a social-democraţilor germani (SPD) la europarlamentare, a condamnat cu fermitate, la o întâlnire cu reprezentanţii presei internaţionale din Berlin, politica PSD din România. Întrebată de DWRomână dacă poziţionarea reţinută a SPD faţă de acţiunile social-democraţilor români împotriva statului de drept se datorează raţiunilor electorale, Barley, care este şi ministru al Justiţiei în guvernul federal, a declarat:

”Am reacţionat în repetate rânduri faţă de politica dusă de PSD. Frans Timmermans, ‘Spitzenkandidat’ al social-democraţilor europeni, s-a pronunţat atât de hotărât încât s-a trezit cu o plângere penală în România. Nimeni nu ne poate imputa faptul că nu am fi avut reacţii tranşante în ceea ce priveşte politica partidului social-democrat din România. Cu siguranţă vor fi consecinţe. Nu ştiu dacă se va ajunge la o suspendare ca în cazul partidului Fidesz al premierului ungar Orban, în PPE. Aceste decizii sunt discutate de conducerea grupului parlamentar S&D în PE.

Vedem că aceste două cazuri sunt deseori invocate în paralel, PPE aici, noi acolo… Înţeleg acest paralelism din motive de tactică electorală, înţeleg că ni se solicită să reacţionăm dur, ceea ce şi facem. Dar trebuie să vă spun sincer că aceste două cazuri sunt comparabile doar într-o mică măsură. În Ungaria avem un regim care acţionează în afara regulilor statului de drept, atât în interiorul ţării cât şi în exterior. CSU (Uniunea Creştin-Socială, partidul candidatului PPE, Manfred Weber) l-a invitat pe Viktor Orban în ultimii cinci ani la toate congresele. La noi nu veţi găsi pe nimeni care curtează într-o formă sau alta colegele şi colegii români sau i-ar invita la vreun eveniment. Iar PPE a reacţionat abia după publicarea afişelor cu Jean-Claude Juncker, unul de-al lor.

O spun încă o dată: Condamn cu fermitate ceea ce fac guvernul român şi partidul nostru soră, fără doar şi poate”, a declarat Barley.

Reamintim că în ultima perioadă, mai exact de când PSD şi ALDE s-au aplecat cu deosebită osârdie asupra legilor Justiţiei, Codurilor Penale, completurilor de judecători de la Înalta Curte, dinspre UE au venit numeroase semnale de alarmă şi avertismente spre Guvernul român. Iar liderilor PSD şi ALDE li s-a atras atenţia în repetate rânduri că vor fi excluşi din familiile lor europene dacă nu respectă statul de drept.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More