Ministrul de Interne, Carmen Dan, pregateste manifestantilor animale de serviciu si efective sporite ale MAI la protestele spontane

0 67

Efectivele de la Jandarmerie si Politia de Frontiera vor putea fi desfasurate sub coordonarea politistilor din Politia Romana, in cazul unor „adunari publice spontane sau neavizate”, adica in cazul unor proteste, conform unui proiect de ordin al ministrului de Interne (MAI), Carmen Dan, pus in dezbatere publica joi, noteaza ziare.com.

Proiectul de Ordin al ministrului pus in dezbatere publica va modifica si completa un ordin mai vechi al MAI – nr. 60/2010 privind organizarea si executarea activitatilor de mentinere a ordinii si sigurantei publice, care nu prevede, insa, ca efectivele desfasurate sub coordonarea politistilor sa actioneze si in cazul unor adunari publice spontane sau neavizate, asa cum se doreste in noul ordin, scrie ziare.com.

In proiect este mentionata folosirea „animalelor de serviciu” de catre „efectivele angrenate in activitatile de mentinere a ordinii si sigurantei”.

Ordinul 60/2010 stabileste ca pentru a mentine ordinea si siguranta publica, se constituie dispozitive din politisti, politisti de frontiera si jandarmi – „In baza solicitarilor primite saptamanal, jandarmeria si politia de frontiera comunica structurilor de politie corespondente efectivele disponibile ce vor participa la activitatile de mentinere a ordinii si sigurantei publice”.

Noul ordin extinde aria de actiune a acestor dispozitive, fiind incluse aici si evenimentele spontane si neavizate.

Recomandari