Ministerul Transporturilor a anunțat că deschide licitația pentru cel mai mare tunel din România: Va avea trei kilometri și va costa 1,28 miliarde lei

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat că au fost reprobați indicatorii tehnico-economici pentru cel mai lung tunel din România care are o lungime de aproape trei kilometri și care urmează să fie făcut pe traseul din Sălaj al Autostrăzii Transilvania. Documentaţia pentru demararea procedurii de atribuire este în curs de elaborare și urmează să fie transmisă spre validare către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice.

Se deschide licitația pentru cel mai lung tunel din România, pe Autostrada Transilvania

Realizarea celui mai lung tunel din România, parted din traseul din Sălaj al Autostrăzii Transilvania, urmează să fie scoasă la licitaţie cel mai probabil în luna mai.

„Noi estimăm ca până undeva în aprilie să finalizăm (…) şi să fim în situaţia în care în luna mai să urcăm în SICAP, pentru licitaţie – proiectare şi execuţie, tunelul Meseş”, a precizat Lucian Bode, într-o conferinţă de presă avută la Zalău.

Cu această ocazie, Lucian Bode a vorbit și despre anumite proiecte locale de infrastructură. Ministrul Transporturilor a anunțat și că va da drumul la proiecția variantei ocolitoare Zalău, fjnanțat din fonduri europene nerambursabile:

CNAIR, despre tunelul de pe Autostrada Transilvania

La rândul său, directorul Companiei Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Florin Scarlat, a subliniat că tunelul respectiv este un obiectiv de investiţii special, pentru care s-a cerut asistenţă din partea unor experţi

„Fiind o lucrare de investiţie cu un specific aparte, (…) a necesitat inclusiv asistenţa din partea unor experţi de la o firmă internaţională renumită pentru a pune la punct documentaţia, pentru că necesită în primul rând o lucrare de bază acele tunele.

Necesită un sistem de monitorizare a traficului în acest tunel. Sunt nişte experienţe pe care alte state le au. Din păcate, noi acum suntem în faza pionieratului şi am apelat la această experienţă pentru a genera o documentaţie matură şi cu toate elementele tehnice, pentru a o putea scoate la licitaţie”, a precizat Florin Scarlat.

Acesta a adăugat că tunelul va avea două galerii, cu o lungime de 2.890 de metri, fiind cel mai lung tunel proiectat din România, iar că valoarea estimată a proiectului este de 1,28 miliarde de lei.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More