Milioane de pensii sunt afectate de criza provocată de COVID-19! Cum vor fi afectaţi cetăţenii?

Criza de coronavirus vine cu veşti proaste şi în sectorul pensiilor, iar noile date sunt descurajatoare. Potrivit Autorităţii de Supraveghere Financiară, numărul contribuţiilor la fondurile private de pensii a înregistrat o scădere considerabilă în luna martie.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Milioane de pensii sunt afectate de criza provocată de COVID-19!

Astfel, fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de peste 60,17 miliarde de lei la data de 31 martie 2020, în creştere cu 17,77% faţă de nivelul existent în luna similară a anului trecut, dar în scădere cu 4,26% comparativ cu nivelul din luna anterioară .

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

În ceea ce priveşte titlurile de stat, acestea deţin cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 38,88 miliarde de lei, respectiv 64,62%. Pe locul al doilea se află acţiunile, cu 11,07 miliarde de lei (18,40%).

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Până în prezent, peste 7,5 milioane de români au bani la fondurile de pensii private

Obligaţiunile corporative se situează pe locul al treilea din acest punct de vedere, cu 4,64 miliarde de lei, respectiv 7,72% din totalul activelor.

Până în prezent, peste 7,5 milioane de români au bani la fondurile de pensii private. Totodată, potrivit datelor ASF, valoarea activului total al fondurilor de pensii de la Pilonul II era de 60,171 miliarde de lei, la 31 martie 2020, iar valoarea activului net de 60,139 miliarde de lei.

ADVERTISEMENT Citește pe același subiect:

  • Tătaru și Iohannis se gândesc la reîntoarcerea la stare de urgență: „Nu voi ezita să declar din nou stare de urgență”
  • Seceta va continua și săptămâna viitoare. Cele mai afectate sunt culturile de grâu de toamnă și porumb
  • Ludovic Orban participă la o nouă şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă! Ce se discută în cadru reunirii
  • Se redeschide Catedrala „”Sfântul Petru” de la Vatican. Credincioșii vor putea vizita din nou lăcașul de cult
  • FABULOS! A câștigat peste 600 de milioane în plină criză. Incredibil pe ce a putut miza…

Fondurile de pensii private obligatorii aveau 7525 milioane de participanţi. Conform datelor ASF, de la începutul colectării în sistem au fost virate contribuţii pentru 7,401 milioane de participanţi.

Primul caz de COVID-19 din România a fost confirmat la finalul lunii februarie

În luna ianuarie a anului 2020, au fost virate contribuţii pentru 3,916 milioane de participanţi, iar pentru 3,582 milioane nu au fost virate contribuţii.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Conform Agerpres, la Pilonul II sunt active următoarele fonduri de pensii: Metropolitan Life Pensii, Aripi, AZT Viitorul tău, BCR, BRD, NN şi Vital.

Criza coronavirus a început în România în luna martie. Primul caz a fost confirmat la finalul lunii februarie, iar starea de urgenţă a fost decretată de preşedintele Klaus Iohannis pe data de 16 martie.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More