Mihai Tudose a facut show in Parlament si ia dat peste nas lui Dancila! Stiu ca nu aveti treaba cu ordonanta, nu aveti implicare, dar ati semnat-o si trebuie sa v-o asumati”

0 47

Fostul premier PSD, Mihai Tudose, a avut o interventie plina de ironii la adresa actualului premier, Viorica Dancila, starnind de mai multeori hohote de ras in plenul Parlamentului.

Tudose a remarcat ironic faptul ca Viorica Dancila habar nu a avut ce contine OUG 114, ordonanta care a bulversat major economia Romaniei.

„Stiu ca nu aveti treaba cu ordonanta, nu aveti implicare, dar ati semnat-o si trebuie sa v-o asumati. Spunea mai devreme un lider de grup ca nu se poate vorbi de scumpiri si ieftiniri. In acea energie se sustine ca se ingheata. Da, la producator, insa d-lei Vosganian ma indoiesc ca dvs cumparati de la producator. Lucruri se duc in sus, nu in jos, cu exceptia procentelor dvs”, a declarat Mihai Tudose.

„In ceea ce priveste sectorul bancar nimeni nu cred ca ma poate acuza ca sunt prietenos cu bancile. Una e sa tai mere si alta e sa pleci cu pomul, fiindca toate taxele se regasesc la romani. Si o intrebare, daca bugetul Romaniei a fost adus in Parlament pe 15 februarie, din cauza acestei OUG si acum o modificati, pentru ca inteleg ca va fi modificata, priviti faptul ca nu e bugetul promulgat sa reveniti cu o varianta de buget adaptata? Sau toate efectele se intampla in lant”, a mai intrebat fostul premier.

Referindu-se la domeniul energiei, Tudose a aratat ca prin aceasta ordonanta “nu se ieftineste nimic”.

“Da, s-ar putea ca la producator sa ramana pretul constant, dar la producatorul francez sau german, fiindca producatorul roman inchide. Cat priveste la comunicatii, citez din ministrul de profil din Romania: ‘prezenta ordonanta in domeniul telecomunicatiilor are o arhitectura financiara un pic defecta, imperfecta’. Ma intreb, doamna prim-ministru, daca cineva a avut bunavointa sa il consulte si pe domnia sa cand s-a facut ordonanta ca poate facea o simulare si va spunea din prima: ‘arhitectura e un pic defecta’. In ceea ce priveste sectorul bancar, cred ca sunt printre cei mai neacuzabili de prieten al bancilor.

Dar, doamna, una e sa tai mere si alta e sa pleci cu pomul, fiindca toate taxele se regasesc la romani. Si o intrebare, doamna, pe final: daca bugetul Romaniei a fost adus in Parlament pe data de 15 februarie, din cauza acestei ordonante, fiindca aceasta ordonanta trebuia sa produca bani pentru ca bugetul Romaniei sa fie sustenabil, si acum o modificati (…) priviti faptul ca inca nu este bugetul promulgat ca o oportunitate sa reveniti cu bugetul adaptat la OUG 114 modificata sau dl Teodorovici a mintit la Agentia Standard and Poor’s si ramane nemodificata si atunci toate efectele negative se intampla in lant?”, a afirmat Mihai Tudose, la dezbaterile de la “Ora prim-ministrului”.

https://www.facebook.com/epochtimesro/videos/2135330536549830/

Recomandari