Mihai Şora: „Este prea mult şi prea periculos pentru a-i lăsa să-şi facă în continuare de cap!“

0 58

Şi filosoful şi eseistul Mihai Şora, în vârstă de 100 de ani, a publicat un text pe Facebook prin care atrage atenţia asupra faptului că ceea ce au făcut guvernanţii înseamnă o întoarcere în anului 1947 şi că în numele votului democratic se pot face multe abuzuri.

„Nu în 1990 ne întoarcem, ci în 1947. Ceea ce au făcut guvernanţii în această noapte pot face oricând, în orice moment, cu orice lege, nu doar în Justiţie. Dacă acum pui lacăt pe independenţa Justiţiei, mâine poţi interzice circulaţia persoanelor, poţi suprima internetul, presa liberă; poţi închide graniţele, poţi trimite oamenii în lagăre, la munca silnică ori îi poţi, pur şi simplu, extermina.
Iar toate acestea în numele votului democratic care te-a adus la Putere, în numele «democraţiei», al poporului… În numele «democraţiei populare». Mecanismul de atac la statul de drept este predictibil şi îşi dovedeşte, iată, ciclicitatea implacabilă. A fost noaptea minţii guvernanţilor. Este prea mult şi prea periculos pentru a-i lăsa să-şi facă în continuare de cap!“
Recomandari