Metodă inedită găsită de un preot american. Cum și-a împărtășit enoriașii

În plină perioadă de restricții impuse din cauza pandemiei de coronavirus, un preot american a găsit o metodă inedită de a-și împărtăți enoriașii.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Metodă inedită găsită de un preot american

Conform cotidianului britanic The Guardian, preotul american Timothy Pelc a găsit o metodă inedită să-și împărtășească enoriașii, în ciuda distanțării sociale impuse de autorități.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

În vârstă de 70 de ani, preotul din Detroit s-a folosit de un pistol cu apă sfințită cu care i-a stropit pe oameni prin geamurile mașinilor în ziua de Paște, dar fotografiile au fost făcute publice abia acum.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Preotul romano-catolic a vrut să mențină distanțarea socială, dar, în același timp, a vrut să respecte și tradiția sfințirii coșurilor de Paște, așa că s-a folosit de un pistol de jucărie, plin cu apă sfințită.

Papa Francisc a anunțat că se va redeschide Catedrala ”Sfântul Petru”

Fotografiile cu Timothy Pelc au fost postate pe Facebook de către Biserica Sf. Ambrozie. În imaginile surprinse se poate observa că preotul, care purta mască și mănuși, trăgea cu apă sfințită prin geamul mașinilor oprite lângă treptele bisericii.

ADVERTISEMENT Citește pe același subiect:

  • Femeile gravide dezvoltă forme mai uşoare de COVID-19, potrivit unui studiu recent. Surprinzător ce se întâmplă cu nou-născuţii
  • A venit rezultatul celui de-al doilea test făcut de Ricardinho pentru Covid-19. Ce decizie a luat Voluntariul
  • FRH a decis să nu acorde titlul de campioană la feminin! SCM Râmnicu Vâlcea, în grupele Ligii. CSM București, la mâna EHF
  • Tiberiu Boşutar, activist de mediu, susţine că a fost atacat cu toporul de un angajat al Gărzii Forestiere! Cine este victima şi cum a ajuns să fie aproape ucis de cel care ar fi trebuit să apere pădurile
  • Biletul săptămânii îți poate aduce peste 120 de milioane! Dai lovitura cu cele mai tari meciuri!

În ciuda faptului că s-a declarat îngrijorat de reacția pe care o vor avea oficialii de la Vatican la vederea imaginilor, preotul Timothy Pelc a precizat că deocamdată nu a fost contactat de nimeni.

Papa Francisc a anunțat că se va redeschide Catedrala ”Sfântul Petru” de la Vatican, începând de luni, 18 mai, după efectuarea unei dezinfecții. Suveranul Pontif va efectua o liturghie în catedrală, la altarul mormântului Sfântului Ioan Paul al II-lea, dedicată centenarului nașterii fostului lider al Bisericii Catolice, începând cu ora 7:00 dimineața.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Preotul de la Biserica „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” din Florești, Cluj, a găsit o metodă inedită prin care să păstreze distanța socială în rândul enoriașilor desenând în curte flori care au între ele un spațiu de 1,5 metri.

În schimb, ÎPS Teodosie a împărtășit mai mulți copii cu aceeaşi linguriţă, chiar dacă purtătorul de cuvânt al Patriarhiei spunea că împărtășania se va face doar individual, la cerere, până la 1 iunie.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More