Mesajul ŞOCANT al unei mămici care a născut prin cezariană: „Voi numiți asta noroc?”

0 11

Societatea a dezvoltat multe preconcepții cu privire la naștere, iar o bună parte dintre ele se referă la operațiile de cezariană. De acest lucru vă va convinge și mesajul virtual al unei mămici nevoite să nască prin operație pentru a-și salva copilul. „N-am scăpat deloc ușor”, spune tânăra americancă, dând de înțeles că va purta această traumă întreaga viață.

Tânăra la care ne referim se numește Raye Lee și locuiește împreună cu familia ei în Springfield, Missouri. Acum câteva luni, Raye a fost nevoită să nască prin operație de ceziarană pentru a-i salva viața fiului, iar ca să închidă gurile celor care susțin că cezariana e cea mai ușoară cale de a aduce pe lume un copil, a publicat pe Facebook un mesaj însoțit de un colaj care vorbește de la sine.

„Cezariană? Adică tu nu ai născut? Probabil e grozav să scapi în asemenea mod. O da, cezariana mea neplanificată a fost cu siguranță o chestie de confort. Cu siguranță că mi-a mers ca după 38 de ore de travaliu, să aud de la medici că inima copilului meu se opreșe. După atâta timp, am aflat că durerea nu se termină și că trebuie să-mi fac o operație pentru a salva copilul. Ce noroc! Dar desigur, această operație nu e decât un fleac, după ea te recuperezi atât de ușor…

Nu. Ce am scris mai sus este sarcasm. Cezariana a fost cea mai dureroasă experiență din viața mea, iar acum am pe burtă o cicatrice imensă, care îmi amintește de acea oribilă zi. Cred că știți că după o astfel de operație poți și să mori. Mi-au tăiat pielea, stratul de grăsime, mușchii și mi-au mutat organele pentru a putea scoate de acolo un omuleț mic. Asta se numește „ai scăpat ușor?” Interesant.

Avem nevoie de mușchii abdomenului practic pentru orice mișcare. Imaginați-vă că nici măcar nu vă puteți ridica din pat din cauza durerii infernale. Și așa va fi încă mult, cam 6 săptămâni. Atunci când asistenta îți spune să te ridici pentru a-ți recupera trauma mușchilor, ar tu începi să amețești și nici măcar nu ai puteri să strigi, oare ăsta e noroc? Vă rog să vă țineți opiniile. Acum știu cu siguranță că sunt cea mai puternică femeie din lume și am făcut asta de dragul fiului meu. Pentru el aș mai face-o o dată, aș trece zilnic prin asta, doar ca să-i văd zâmbetul”, spune mama.

Sursa: ea.md

Recomandari