Mesajul emoţionant al unei supravieţuitoare din Colectiv, la 9 luni de la tragedie: „Am câştigat lupta cu moartea”

0 64

La nouă luni de la Colectiv, Tedy Ursulean, una dintre supravieţuitoarele incendiului în care şi-au pierdut viaţa 64 de oameni, continuă recuperarea fizică.

Tedy Ursuleanu este una dintre persoanele care au scăpat cu viaţă ca prin minune, în urma tragediei din Colectiv. Tânăra a suferit arsuri severe pe mare parte din trup, a fost operată de mai multe ori, iar degetele de la o mână i-au fost amputate. Ea a găsit o proteză bionică ce i-ar putea fi montată în Scoția, astfel că se pregătește de o nouă internare.

„Am câștigat lupta cu moartea, am câștigat la limită, cu răni pe jumătate din corp, plini de bacterii și tratați în alte țări, cu plămânii arși și pronosticuri aproape nule, am învățat să zâmbim cu buzele pline de cicatrici și durere în suflet! Am prins curaj când am văzut că o întreagă țară a fost alaturi de noi, dar lupta noastră nu se termină aici, ba din contră, ea abia începe! Suntem mulți ce avem nevoie în continuare de intervenții chirurgicale, costume compresive, plasturi și alte tratamente pentru a duce o viață cât mai aproape de normal.

 

Ne vom aminti cu drag de cei ce au plecat dintre noi și de enorma durere a familiilor lor, ne-au fost prieteni, colegi, profesori! Desigur că avem nevoie de spitale, de săli de concert adecvate, de memoriale care să le cinstească plecarea atât de dureroasă și soarta la care ne-a supus corupția și ignoranța, dar cred în continuare că recuperarea noastră, în momentul actual, este prioritară! Victimile din Colectiv vor doar să ducă o viață normală!”, a scris tânăra, pe pagina sa de Facebook. Tedy plănuieşte să scrie în viitor o carte, în care să împărtăşească tuturor experienţele trăite după tragedia din Colectiv.

Recomandari