Medicul Mircea Beuran, dus la Tribunalul București pentru prelungirea arestului la domiciliu. Profesorul este acuzat de luare de mită

Medicul Mircea Beuran, acuzat de luare de mită, a fost dus, sâmbătă, la Tribunalul București, pentru a i se prelungi arestul la domiciliu, anunță Digi24.

Mircea Beuran rămâne în arest la domiciliu

Tribunalul București a decis, sâmbătă, să prelungească măsura arestului la domiciliu în cazul medicului Mircea Beuran.

Acesta va rămâne astfel în arest la domiciliu, după ce magistrații au luat decizia de a prelungi măsura luată inițial în cazul său.

Medicul și profesorul este acuzat într-un dosar de luare de mită deschis de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Mircea Beuran este acuzat de procurorii DNA că ar fi primit drept mită suma de 10.000 euro în 2018, pentru că a scos la concurs un post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală.

Beuran, acuzat de luare de mită

Postul respectiv ar fi trebuit să fie scos la concurs la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti. Cu toate acestea, postul de asistent nu a mai fost scos la concurs.

Potrivit informațiilor transmise de DNA, doarul în cazul medicului a fost deschis în urma unei sesizări primite chiar de la doctorul care l-ar fi mituit pe Beuran pentru postul respectiv.

„Prin acţiunile sale, inculpatul a transformat o instituţie publică de prestigiu în propria «piaţă de desfacere», ca sursă personală de venituri ilicite. (…)

Fapta inculpatului este cu atât mai condamnabilă, în contextul corupţiei din domeniul medical/universitar, cu atât mai mult cu cât nivelul (ridicat) de salarizare al unui medic ar trebui să aibă corespondent în integritatea acestuia”, se arată în motivarea Tribunalului Bucureşti.

Mircea Beuran acondus Secţia de chirurgie de la Spitalul Floreasca, însă a fost destituit din funcție în luna ianuarie, în urma scandalului cauzat după ce o femeie a decedat în urma unor arsuri suferite pe masa de operaţie.

Decizia de prelungire a arestului la domiciliu nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel București.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More