Medic: Suntem devastaţi! Dezvăluiri impresionante despre doctoriţa din Feteşti, răpusă de COVID. Cum s-a infectat şi cât s-a zbătut să trăiască

0 30

O colegă bună, jovială şi un profesionist desăvârşit. Doctoriţa din Feteşti care a murit după ce s-a infectat cu COVID-19 la doar 48 de ani a lăsat în urmă o fiică studentă care împărtăţea aceeaşi pasiune pentru Medicină ca şi mama sa şi o mare de regrete în rândul celor care au cunoscut-o. 
Dr. Stelian Barcari, managerul Spitalului Municipal din Feteşti, unitate-suport COVID, a povestit cu regret pentru Adevărul despre medicul Mioara Neagu. „Era un medic dedicat profesiei, un om care şi-a făcut datoria în orice condiţii, o colegă nemaipomenită. Crease o echipă extraordinară la Compoartimentul de Primiri Urgenţe de la spital. Dânsa era singurul medic de urgenţă din Feteşti. Nici nu ştiu ce să vă spun, suntem devastaţi, nu am putut să o salvăm. Este şi mai dureros pentru că era o persoană sănătoasă, nu suferea de nicio afecţine, poate doar o epuizare provocată de solicitările de la spital”, povesteşte dr. Stelian Barcari.
Mioara Neagu, care împlinise 48 de ani în luna iulie, s-a infectat cu COVID-19 la serviciu. Aşa cred colegii săi. Deşi era atentă şi îşi luase măsuri de protecţie, colegii săi cred că totul s-a întâmplat în timpul unui gărzi.
„La UPU vin tot felul de pacienti, cu diverse afecţiuni. Este posibil ca o persoană asimptomatică să fi trecut pe aici… Acum nu mai contează nimic, este trist cĂ am pierdut-o. În urmă cu fix o lună, pe 16 septembrie, a avut primele simptome. S-a testat, iar rezultatul a ieşit negativ. După câteva a început să-i fie tot mai rău. Am internat-o la noi, în izolator, şi a fost testată din nou. După două zile s-a confirmat rezultatul, era infectată cu noul coronavirus. Vă spun sincer că s-a încercat imposibilul pentru a i se salva viaţa.
A fost internată la spitalul Colentina, dar starea ei s-a degradat. A avut o evoluţie relativ bună, însă după 7 zile starea generală s-a deteriorat. Nimic nu promitea ceva bun. Două săptămâni s-a zbătut pentru viaţă la ATI, intubată. Acest virus nenorocit ne-a dezarmant. Am văzut cazuri care s-au decompnesat în câteva ore, aproape că nu ai ce face pentru a salva viaţa pacientului. Atât de puternică este infecţia. Regretăm pierderea ei şi ne rugăm la Dumnezeu să-i dea odihnă veşnică”, a spus. dr. Barcari.
Medicul din Feteşti activa la spitalul din municipiu din anul 2015. Era coordonatorul Compartimentului de Primiri Urgenţe. Refuzase mai multe posturi la Constanţa, Slobozia şi Bucureşti pentru a lucra acasă, în oraşul natal. Aici efectuase şi rezidenţialul, dorindu-şi foarte mult un post în spitalul din Bărăgan. Mioara Neagu a lăsat în urmă o fiică, studentă la medicină şi Farmacie. Trupul neînsufleţit al doctoriţei va fi înmormântat la Feteşti săptămâna viitoare, conform regulilor stricte impuse de pandemia cu noul coronavirus, relatează Adevărul.

Recomandari