Medic rezident dupa taierea tichetelor de masa: Plang in hohote! Dupa 6 ani de medicina, sa devii impartitor de pliante pe la usile altor medici?! Nu este posibil asa ceva!

0 28

In campania electorala, PSD promitea cresteri salariale consistente pentru medici specialisti si rezidenti, pe langa umflarea inconstienta a pensiilor si “investitii minune” – acestea din urma, bineinteles, nu se intampla. Mai rau, medicii nu doar ca nu vor primi mai multi bani, dar raman de la anul si fara burse si tichete de masa.

Medicul Nadejda Birladeanu isi exprima nemutumirea pe Facebook. Redam ma jos textul pe care l-a distribuit si fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu.

„Nu stiu cum pot colegii mei sa glumeasca pe seama asta, dar eu am inghetat si am luat foc in acelasi timp cand am vazut aceasta stire!

Cum este posibil ca dupa 6 ani de invatat si sacrificii, nesatuii din Parlament sa taie bonurile de masa medicilor rezidenti si acea bursa de 600 lei, asta inseamna salariul minim pe economie de 1400 lei! Medic, care si asa nu avea prea mult, dar macar isi permitea sa isi plateasca o chirie impartita cu un coleg si mancarea de pe o zi pe alta cu cei 2000 adunati! Majoritatea nu putem fi intretinuti de parinti si in timpul rezidentiatului, iar altii am muncit chiar si in timpul facultatii si vom fi nevoiti sa ne luam job uri part time, de dupa amiaza, de noapte, ca sa putem face fata! Cand mai invatam, cand mai dormim? Si cum sa iti intemeiezi o familie in acest fel, domnilor parlamentari?

Dupa 6 ani de medicina, sa devii impartitor de pliante pe la usile altor medici?! Nu este posibil asa ceva! Plang in hohote scriind pentru ca am depus un juramant sa lucram corect, dupa principii si valori sanatoase, fara rasplatiri materiale de la amaratii de pacienti, cu acelasi conditii jalnice si ei, carora vrei sa le spui „nu este nevoie sa ma rasplatiti in plus pentru ca sunteti asigurat medical ca salariat/minor/pensionar”. Doar ca Ministerul Romaniei transforma actul medical intro lupta pentru supravietuire! De ce asa, domnilor parlamentari, principiile voastre unde sunt? „Domni” pe naiba, in bodegi v ati uitat principiile!

Fac un apel catre colegii mei sa iesim in strada, sa fixam o data si o ora, sa nu stam si sa inghitim ipocrizia asta! Nu cerem averi de mii de euro, cerem inapoi cei 2000 lei pe care fac tot posibilul sa ii injumatateasca!
Cand si unde, aici: https://www.facebook.com/events/218436845358226/?ti=cl

P.S.: ei si au marit salariile pana la refuz, pt ca poporul roman accepta pt ca este mai usor sa pleci capul si sa nu zici nimic.
P.S.2: poate iesiti si voi mai multi la vot data viitoare, pt asta este consecinta puturoseniei si a comoditatii.”

Recomandari