Medeea Marinescu si Marius Manole ingheata in Piata Victoriei: „Avem de a face cu o banda de oameni rau-intentionati carora nu le pasa deloc de oameni”

0 66

Cateva sute de protestatari se afla, luni seara, in Piata Victoriei pentru a solicita Guvernului sa nu adopte ordonanta care le permite politicienilor condamnati pentru coruptie sa isi anuleze sentintele.

Printre protestatari se afla si personalitati publice, actori celebri precum Medeea Marinescu si Marius Manole. Medeea Marinescu a declarat ca „avem de a face cu o banda de oameni rau-intentionati carora nu le pasa deloc de oameni”.

„Aceasta furie trebuie intretinuta. Nu avem voie sa uitam, noi ne obisnuim, ‘hai ca se poate si mai rau’.  A venit momentul sa nu mai uitam. Legile justitiei sunt facute sa ne prosteasca, nu sunt in folosul oamenilor. O mana de oameni spun ca suntem nebuni. Sunt lucruri care devin absurde. Trebuie sa intretinem aceasta nemultumire.

Schimbarea trebuie sa porneasca de la noi. Politicienii trebuie sa lucreze in folosul nostru, nu impotruva noastra. Nu trebuie sa mai fim indiferenti. M-am infuriat foarte tare pe cei care nu au votat. Eu n-am votat sa se intample chestiile astea, nu am votat sa se dea ordonantele astea de urgenta in justitie.

Avem de a face cu o banda de oameni rau-intentionati carora nu le pasa deloc de oameni. Merg pe principiul ‘Dupa mine potopul’. In 1989 era o speranta, acum sunt vremuri triste”, a spus Medeea Marinescu.

Filosoful Mihai Sora prezent si el in Piata, a facut apel la organizarea de „proteste masive” si „alegeri anticipate”. „Vreti Justitie independenta? Atunci iesiti in strada. Ultimii doi ani ne-au aratat ca – mai mult decat de Uniunea Europeana, Comisia de la Venetia sau alte instante – singura „instanta“ de care se tem cu adevarat suntem noi: multimea care protesteaza. O multime pasnica, dar nu mai putin determinata si inteligenta, care nu poate fi mituita, nici prostita de carpelile din economie, de promisiuni si declaratii sforaitoare. O multime care nu doarme in timp ce ei pregatesc (noapteacahotii, bineinteles) Ordonante de Urgenta.

Vreti profesionisti la carma tarii, vreti oameni cinstiti si competenti? Atunci cereti alegeri anticipate. Este limpede pentru orice om cinstit si destupat la minte ca PSD nu functioneaza ca un partid politic, ci ca un grup infractional organizat (la centru si in teritoriu), un grup pus pe capatuiala, pe talharirea unei tari intregi.

Cei care continua sa sustina acest „partid“ sunt – de facto – complici cu praduitorii Romaniei si se fac vinovati de jaful si de netrebniciile care ii definesc: in Justitie, Invatamant, Sanatate, Economie, Agricultura – peste tot unde este rost de mistificat, de slutit si praduit”, a scris Sora pe Facebook.

Recomandari