Masca de protecție, obligatorie pe stradă. Primul județ din România care a luat decizia radicală

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a decis, în cadrul unei ședințe extraordinare, să își oblige cetățenii să poarte mască pe stradă, ca măsură de prevenție și limitare a infecției cu coronavirus.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

În Maramureș purtarea măștii pe stradă va fi obligatorie

Oficialitățile din Maramureș au fost primele și în timpul stării de urgență atunci când au decis să oblige cetățenii să poarte măști pe stradă, astfel că această măsură nu face altceva decât să prelungească și pe durata stării de alertă legile gândite în vremea stării de urgență, când pericolul infectării cu Covid-19 era iminent.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Printre altele, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a decis ca agenții comerciali, printre care hipermarket-uri, supermarket-uri sau alte magazine vor fi nevoite să organizeze intrarea și ieșirea clienților din magazin unidirecțional.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

De asemenea, în magazine oamenii sunt obligați să păstreze o distanță de minimum 2 metri, dar și o distanță de 2 metri între casele de marcat și clienți.

Totodată, se va „proceda la dezinfectarea suprafețelor expuse și la evitarea aglomerării de persoane în zona caselor de marcat; personal anume desemnat va proceda la testarea termică (termometrizare digitală) a clienților fără contact și va proceda la interzicerea accesului în incintă a clienților care prezintă stare febrilă de sănătate, cu temperatură care depășește valoare de 37,3 grade Celsius”, conform unui comunicat al CJSU.

ADVERTISEMENT Citește pe același subiect:

  • Poliţia de Frontieră, explicaţii pentru haosul de la Vama Nădlac: "Persoanele trebuie să efectueze şi triajul epidemiologic"
  • Coronavirus în lume. Spania anunță cel mai mic număr de decese, iar Qatar introduce închisoarea pentru cei care nu poartă mască
  • Jungla Amazonului, cel mai mare bazin de coronavirusuri. Avertismentul unui cercetător brazilian
  • BOR se delimitează de gestul Arhiepiscopului Teodosie, care a împărtăşit copii cu aceeaşi linguriţă!
  • FABULOS! A câștigat peste 600 de milioane în plină criză. Incredibil pe ce a putut miza…

Potrivit România TV, vor fi interzise târgurile sau expozițiile de orice fel, cu excepția târgurilor agroalimentare.

Spre deosebire de restul țării, maramureșenii vor fi obligați să poarte mască indiferent unde s-ar afla, din momentul în care ies din casă.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Județul Maramureș are o populație de 460.689 locuitori și doar 80 de cazuri confirmate de coronavirus. Prefectul din Maramureș a constatat în urmă cu două luni cum oamenii nu respectă nicio regulă, astfel că a decis să impună ca și lege cele mai aspre măsuri de protecție.

Conform specialiștilor, deși este ideal ca oamenii să poarte măști chirurgicale pentru a se proteja de coronavirus, este acceptată și varianta purtării unui fular pe față.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More