Mărturia ofiţerului ajuns taximetrist de Anglia, mâhnit de abuzurile din Poliţie: „Oamenii n-au curaj să se revolte“

0 18

Reţinerea şefului Poliţiei Municipiului Bârlad, comisar-şef Vasile Chelaru, sub acuzaţiile de abuz în serviciu, instigare la fals şi instigare la delapidare, a deschis o adevărată Cutie a Pandorei.

În timp ce comandatul Poliţiei bârlădene a invocat după descinderea procurorilor la sediul Poliţiei Bârlad, de săptămâna trecută, că este victima unui abuz asemenea comisarului-şef Traian Berbeceanu, de la Brigada de Combaterea Crimei Oranizate Alba Iulia, surse din rândul poliţiştilor afirmă că, de fapt, Vasile Chelaru este omul care a abuzat sistematic de funcţia pe care o deţine de mai bine de 12 ani. 

De-a lungul anilor, împotriva şefului Poliţiei bârlădene s-au făcut mai multe plângeri, fiind acuzat că protejează anumite grupuri de interese. În anul 2007, Poliţia Bârlad a fost zguduită de un scandal fără precedent, după ce un ofiţer din cadrul Biroului Economic a îndrăznit să se revolte împotriva comisarului-şef Vasile Chelaru, după ce a fost apostrofat că a îndrăznit să-i amendeze un prieten, un cunoscut afacerist şi politician din Bârlad, Ciprian Feraru, în prezent consilier judeţean PSD.

Ofiţerul Mihai Cucu, absolvent al Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”, promoţia 2005, era catalogat drept unul dintre cei mai valoroşi poliţişti vasluieni, din generaţia tânără, însă curajul său avea să îl alunge din Poliţie după doar şase ani de activitate. În anul 2011, a demisionat din Poliţie, scârbit de tot ceea ce i se întâmplase şi de întreg sistemul, dar şi convins că dacă ar mai fi rămas în Poliţie ar fi fost condamnat să fie ”un cal de bătaie toată viaţa”, fară şansa de a evolua profesional. În prezent, Mihai Cucu este şofer de taxi în Londra, unde câştigă în două luni, cât într-un an, ca ofiţer în România: ”În vreun an voi fi în măsură să imi iau casa mea cu banii jos. Lucru pe care nu aş fi putut să îl fac în veci lucrând cinstit şi corect în poliţie”.

Mihai Cucu povesteşte, în exclusivitate pentru ”Adevărul”, despre dezamăgirile şi abuzurile care l-au determinat să părăsească Poliţia Română, despre curajul de a-şi demasca şeful, despre nepotismele şi protejaţii din Poliţie, dar şi despre cum a fost pus la zid de superiorii care îl protejau pe şeful Poliţiei Bârlad.

Cum a fost amendat prietenul şefului Poliţiei Bârlad

În aprilie 2007, trei ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Vaslui şi Biroului de Investigare a Fraudelor Bârlad, o verificare la o societate din Bârlad, care administra o sală de jocuri, ce aparţine omului de afaceri Ciprian Feraru, potrivit unui plan de acţiune aprobat de conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Mihai Cucu povesteşte că au fost persiflaţi de afacerist, care le-a declarat că are toate licenţele pentru programele şi jocurile instalate şi care sunt puse la dispoziţia clienţilor pentru a fi închiriate, dar că, la momentul controlului acestea se găseau la domiciliul său. Având în vedere acest aspect, poliţiştii l-auinvitat pe Feraru Ciprian să se prezinte la Poliţia Municipiului Bârlad, pentru a prezenta organelor de poliţie licenţele în cauză.

Continuarea pe : adevarul.ro
Recomandari