Marșul disperării! Aloo! Televiziunile? Vă ocupați cu toți „mucoșii” din campania electorală, dar pe ei nu-i vedeți. Unde sunteți?

0 47

Minerii si energeticienii nu se dau bătuți si isi continua marsul, chiar si prin ploaie către București. Rănile apărute la tălpi odată cu parcurgerea a zeci de km pe jos nu ȋi împiedică pe minerii şi energeticienii din cadrul CEO să se îndrepte către capitala unde vor sa facă un miting de amploare în fata Guvernului.

Oamenii sunt nemulţumiţi că sediul Complexului Energetic Oltenia se va muta ȋn Capitală, iar două mii dintre ei urmează să fie disponibilizați.

Liderul de sindicat Manu Tomescu susține că FNME a invitat toate federațiile sindicale să participe la „marșul disperării”, cu scopul de a atrage atenția administrației publice centrale, Parlamentului și Președintelui României cu privire la problemele grave cu care se confruntă Complexul Energetic Oltenia.

Fără campanie pe spatele minerilor

„Suntem în jur de 50 de lideri sindicali care vom pleca de la Rovinari spre Bucureşti. Dacă vom fi mai mulţi, cu atât mai bine. Acest marş este iniţiat de preşedintele FNME, Dumitru Pîrvulescu, dar noi am făcut apel către toate federaţiile, către societatea civilă. Oricine vrea să ni se alăture este binevenit. O rugăminte avem, însă, dacă se alătură politicieni sau candidaţi la anumite funcţii, îi rugăm să se alăture, dar fără mesaje politice. Ştim că este un an electoral şi mulţi o să încerce să-şi facă campanie pe seama problemelor noastre”, a declarat Manu Tomescu, lider de sindicat.

Peste 250 de mineri şi energeticieni din Complexul Energetic Oltenia au traversat miercuri municipiul Craiova. Alături de cei aproape 80 de sindicalişti porniţi luni din Gorj au venit energeticieni de la Sucursalele Electrocentrale Işalniţa şi Craiova II.

In Craiova, trecătorii i-au primit cu aplauze pe protestatari şi le-au oferit apă, sucuri şi fructe. Un alt craiovean le-a oferit protestatarilor un sac plin cu pungi de pufuleţi. Cele mai mari probleme ale minerilor şi energeticienilor se referă la condiţiile în care au ajuns să li se prezinte picioarele, intens afectate de la mers.

„Un singur coleg a avut probleme cu o băşică mare la un picior şi a mers să se opereze. E un marş paşnic, însoţit de poliţie şi jandarmi. Transmitem mesajul nostru ţării, şi anume salvarea Complexului Energetic Oltenia şi a locurilor de muncă şi implicit a Sistemului Energetic Naţional”, a declarat Dumitru Pîrvulescu, preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, conform gorjexclusiv.ro.

Joi marșul minerilor a continuat, chiar si prin ploaia rece care a pornit la orele după amiezii. Iata ce declara un jurnalist care este alături de protestatari.

Recomandari