Mars de protest pe strazile Bucurestiului, duminica, pentru demisia lui Tudose: Gata! Sfidarea e prea mare

0 21

Se anunta inca o duminica de proteste la Bucuresti, dupa ultimele declaratii si initiative ale Guvernului PSD-ALDE, care iata ca scot din nou romanii in strada, de data aceasta pentru a cere demisia premierului Tudose.

Protestatarii vor sa se adune in Piata Victoriei, duminica, de la ora 20:00, iar de acolo ar urma sa plece intr-un mars pe strazile Bucurestiului, pana in cartierul Obor.

„Gata! Problemele sunt prea multe, sfidarea e prea mare. Ne pasa de justitie, de pensii, de Rosia Montana, de paduri, de drepturile noastre legitime iar in acest moment toate sunt amenintate de Tudose si ai lui. Nu, nu sunt mai multe probleme, de fapt problema este una singura: Guvernul Tudose„, se arata pe pagina de Facebook a evenimentului initiat de Coruptia Ucide, un grup aparut dupa tragedia din Colectiv, sustinut si de alte miscari ale societatii civile.

„Nu trebuie sa ne fragmentam eforturile ci sa identificam corect vinovatul pentru toate. DEMISIA, TUDOSE!”, anunta protestatarii.

Oamenii sunt nemultumiti de tentativele de a modifica Legea Justitiei, vazute ca niste atacuri la statul de drept, dar si de prestatiile premierului Tudose si de incercarea de a pune din nou mana pe aurul de la Rosia Montana.

„Premierul Romaniei a MINTIT cand a spus ca ‘randamentul la pilonul I de pensii este mult mai mare decat randamentul obtinut la pilonul II’. Vrem demisia premierului Mihai Tudose. Nu toleram sa avem in fruntea guvernului o persoana ce minte voit populatia”, se mai arata pe pagina evenimentului.

Demisia premierului Tudose a fost ceruta in Piata Victoriei inca de vineri seara, cand a avut loc un alt miting de protest. Demonstratii similare au avut loc si la Cluj, dar si in peste hotare, iar pe Internet circula si o petitie online pentru demisia prim-ministrului, care a fost semnata de cateva mii de oameni.

Recomandari