Marius Manole, mesaj dur după protestul de la Ateneu: „Numai nişte proşti pot spera că o naţie fără repere şi aspiraţii poate avea curajul să lupte pentru ţara ei“

0 52

Grupurile Corupţia Ucide, Rezist şi Iniţiativa România au organizat un miting de protest, joi seară, lângă Ateneul Român, unde a avut loc ceremonia de preluare a preşedinţiei Consiliului European de către România. Aproximativ 1000 de persoane au fost prezente, între care actriţa Oana Pellea, regizorul Stere Gulea şi filosoful Mihail Şora. De asemenea, figuri politice din opoziţie, precum Dan Barna (USR) şi Vlad Voiculescu (PLUS), au stat de vorbă cu manifestanţii.

Printre românii care au dorit să transmită un mesaj liderilor europeni prezenţi la Ateneu s-a numărat şi actorul Marius Manole, un critic virulent al măsurilor luate de actuala guvernare. Artistul a transmis live de la manifestaţie şi s-a declarat dezamăgit de numărul mic de români ieşiţi în stradă, fiind de părere că România este „o ţară de oameni delăsători“. Totodată, Marius Manole a subliniat că mesajele de susţinere pe care le primeşte de la cei care au ales să stea acasă nu-l ajută foarte tare.

Iata ce a scris Manole:

Acum o săptămâna am fost certat pentru ca am folosit hastagul #oțaradetampiți…am fost acuzat ca dezbin, ca îndemn la ura, ca … cumva m -am gândit, recunosc, ca poate au dreptate .. m am simțit puțin, dar foarte puțin vinovat. Asta seara am mers in fata Ateneului, eu și alți vreo mie de romani, nici nu știu cum sa i numesc, prosti .. cred ca așa .. pentru ca numai niște oameni prosti pot spera ca o nație adormita, fără niciun fel de repere si aspirații, poate avea curajul sa lupte pentru țara ei, Numai niște prosti pot sta in frig, sperând ca alături de ei se vor alătura toți cei de prin baruri, cafenele, din fata televizoarelor, de prin sali de Fitness, saloane de frumusețe … in seara asta m am simțit un cretin. E numai vina mea . Știu! Nu ma obliga nimeni sa sper ca voi trai intr o țara normala! Dar măcar in seara asta pot spune cu mâna pe inima ca suntem #oțaradetampiți iar eu sunt cel mai tampit! Romania a mai murit puțin in seara asta!
Noapte buna, Romania! Eu sunt pe punctul de a renunța!
#savafiecaldsibine #statilinistitilacaldura#romanimoare #noaptebuna
PS. Sa nu va simțit prost pentru ca nu ați fost acolo… defapt stați așa, ca nu aveți obiceiul asta

Recomandari