Marea Britanie a obținut acordul cu UE. Șapte ani de restricții pentru români

0 48

Acordul va permite Marii Britanii şi oricărui alt stat UE să activeze oricând în următorii şapte ani o clauză care va permite limitarea indemnizaţiilor sociale de care beneficiază angajaţii străini veniţi din altă ţară europeană, în cazul în care vor fi presiuni semnificative asupra serviciilor publice naţionale, scrie Flux24.

Mai mult, Londra a obținut un termen de 7 ani, nu de 4, cum propunea inițial.

„David Cameron s-a bătut pentru Marea Britanie. Un acord bun pentru Regatul Unit și UE. Felicitări!”, a declarat de asemenea pe Twitter prim-ministrul danez Lars Lokke Rasmussen.

Omologul său ceh Bohuslav Sobotka a afirmat de asemenea: „Avem un acord!”, calificându-l „un compromis bun, care sper că va permite menținerea Marii Britanii în UE”.

Premierul britanic David Cameron a anunțat și el vineri seară că a obținut un acord ce acordă Regatului Unit „un statut special în Uniunea Europeană”, la sfârșitul unui summit crucial la Bruxelles asupra problemei „Brexit”, ieșirea Marii Britanii din UE.

„Am negociat un acord pentru a da Regatului Unit un statut special în Uniunea Europeană”, a anunțat pe Twitter prim-ministrul britanic.

Printre altele, prim-ministrul britanic a anunțat că va recomanda menținerea Regatului Unit în UE în timpul campaniei pentru referendum, după un compromis la care a ajuns la Bruxelles cu omologii săi europeni asupra reformelor cerute de el.

„Eu cred că acest lucru este suficient pentru a recomanda ca Regatul Unit să rămână în UE”, a declarat Cameron în fața presei.

Recomandari