MARE ATENTIE ! ȚEAPA din contractul cu firma de telefonie, internet sau cablu…

0 62

Contractul se va derula în continuare pe o perioadă nedeterminată sau se va prelungi succesiv cu perioade egale cu perioada contractuală minimă, în funcție de prevederile concrete ale contractului, dacă abonații nu solicită încetarea acestuia. În această situație, renunțarea la contract se face fără plata unor penalități asociate perioadei minime contractuale, pentru că durată minimă inițială a expirat.

Reciteşte contractul înainte de a-l denunţa

Utilizatorii care doresc rezilierea unui contract de servicii de comunicații electronice trebuie să verifice dacă a expirat perioadă minimă a contractului, iar în caz contrar care sunt sumele pe care ar trebui să le plătească pentru încetarea contractului. Acest lucru este valabil și pentru persoanele care doresc să-și porteze numărul de telefon, având în vedere că prin depunerea unei cereri de portare solicită automat și încetarea contractului cu furnizorul din rețeaua căruia vor să plece, scrie libertatea.ro.

ANPC constată, instanţa decide

Stabilirea prin contract a unor sume de bani pe care clientul trebuie să le plătească în cazul în care dorește rezilierea contractului înainte de expirarea perioadei minime contractuale nu este interzisă, dar este reglementată de legislația din domeniul protecției consumatorilor. ANPC este instituția care poate constată existența unor clauze abuzive în contracte, iar instanța este cea care poate dispune eliminarea lor din contractele aflate în curs de executare.

Cine te ajută

Pentru informații suplimentare, cei interesați pot accesa InfoCentrul din pagină de internet a Autorității, www.ancom.org.ro, subsecțiunea Contractul pe înțelesul tău.

Utilizatorii pot sesiza ANCOM în situațiile în care contractul de servicii telecom nu conține nicio precizare referitoare la durata totală sau la durata iniţială a acestuia, menţionează o perioadă minimă contractuală mai mare de 24 de luni sau dacă nu li s-a oferit posibilitatea de a încheia un contract cu o durata iniţială de cel mult 12 luni, urmând paşii din secţiunea Sesizeaza ANCOM.

Recomandari