Managerii cer Ministerului Sănătății să redeschidă spitalele pentru toți bolnavii. Răspunsul ministerului

Cu pandemia de coronavirus pe un trend descendent, spitalele din România au rămas aproape goale. În aceste condiții, managerii de spitale cer redeschiderea instituțiilor pentru toți bolnavii.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Managerii spitalelor cer redeschiderea spitalelor. Răspunsul Ministerului Sănătății

Pe durata epidemiei de Covid-19, majoritatea spitalelor din România au tratat doar bolnavi de Covid-19, tocmai pentru a-i proteja pe restul românilor de o posibilă infectare cu noul coronavirus.

Cu toate acestea, cu epidemia pe un trend descendent, spitalele se golesc, prlej pentru manageri să ceară redeschiderea pentru toți bolnavii. Momentan, oamenii sunt nevoiți să ia legătura cu medicii de familie sau cu alte spitale non-convid, aflate de multe ori în localități îndepărtate.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, autoritățile nu intenționează să deschidă unitățile de suport până în momentul în care managerii spitalelor vor dovedi că pot izola pacienții infectați de Covid-19 de ceilalți oameni din spital.

Conform Pro TV, spitalul Orășenesc Bolintin Vale are 160 de paturi, în condițiile în care aici mai sunt internați 6 pacienți. Ministerul Sănătății a decis să transforme nu mai puțin de 42 de unități sanitare în spitale suport Covid.

ADVERTISEMENT

În spitalul din Bolintin, Giurgiu, managerul spitalului a creat mai multe circuite, astfel că cei șase bolnavi sunt îngrijiți de medici și asistente care dorm la o pensiune din apropiere. Restul secțiilor au rămas goale după ce au fost decontaminate.

Spitalul din Bolintin are 30 de medici angajați, 70 de asistente și 39 de infirmiere. Toți așteaptă redeschiderea spitalului, conform managerului. Partea bună a paharului, au remarcat medicii, oamenii au început să înțeleagă că nu e nevoie să vină la spital pentru orice problemă minoră.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Noul coronavirus a infectat la nivel mondial 5.858.643 de persoane și a ucis 359.994 de oameni. În România s-au infectat 18.791 de oameni, fiind înregistrate 197 de cazuri în ultimele 24 de ore.

Numărul deceselor a atins 1.235, în timp ce la Terapie Intensivă au rămas 182 de persoane. România a efectuat 410.000 de teste, un nivel de 21.300 de teste la milionul de locuitori.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More