Împlinea șapte ani, voia să intre în clasa I și să învețe tabla înmulțirii. Să fie înconjurat de copii cu care să se joace. Să aibă iarăși păr, ca lumea să nu se mai uite ciudat la el. Să plece acasă. Era visul lui Marian, băiețelul bolnav de cancer pentru care spitalul devenise casă și care a murit răpus de boală chiar înainte de ziua lui de naștere. Când mami îi pregătea tort cu lumânări…

Băiețelul din județul Vrancea, bolanv de cancer, care a luptat pentru viața lui până în ultima clipă, a murit la Spitalul din Iași. 

Lucian Vlahu , inițiatorul campaniei „Daruiesti? Primesti!”, a strâns fonduri și a fost alături de Ricardo Marian Șchiopu, un băiețel din Tâmboești, jud. Vrancea, răpus de boală la secția de Oncologie a Spitalului „Sf Maria” din Iași, cu o zi înainte de a împlini 7 ani, notează Ziarul de Vrancea.

Citeste si:

”Ar fi trebuit sa implineasca 7 ani. Am ramas doar cu cadourile pentru ziua lui si cu un imens gol in inimile noastre…”

„Un ingeras a ajuns printre ingeri. Micutul Ricardo Marian Schiopu, baietel din Tamboesti, jud. Vrancea, ne-a parasit de la o frageda varsta, dupa indelungi lupte cu o boala crunta. Dumnezeu a decis sa il ia langa EL, poate intr-o lume mai buna, mai curata. Condoleante familiei indurerate si cat mai multa putere pentru a trece peste aceasta grea incercare a vietii! Sufletul nostru este frant si ochii plini de lacrimi”, a fost anunțul postat pe internet care anunța moartea lui Marian, chiar cu o zi înainte să împlinească șapte ani.

„Te-ai stins puțîn câte puțin, sub privirile noastre neputicioase, plecând prea devreme dintre noi. Nu te vom uită niciodată! Dumnezeu a decis altceva pentru ține.. .să te ia alături de El și să ai grijă de cei ce te-au iubit, mai presus de toți.

Dumnezeu să te odihnească în pace și liniște, suflet drag!”, sunt mesajele apărute pe internet.