Mafia PSD sfideaza in continuare. Ordonanta lui Iordache a fost transformata in proiect de lege, multe dintre prevederile scandaloase sunt pastrate

Guvernul Grindeanu a abrogat ordonanta numarul 13, insa o serie de modificari la Codul Penal si de Procedura Penala au fost preluate din OUG si puse intr-un proiect de lege inregistrat la Secretariatul General al Guvernului, potrivit surse guvernamentale citate de hotnews.ro.

Guvernul Grindeanu a abrogat ordonanta numarul 13, insa o serie de modificari la Codul Penal si de Procedura Penala au fost preluate din OUG si puse intr-un proiect de lege inregistrat la Secretariatul General al Guvernului, au declarat surse guvernamentale. De pilda, in proiectul de lege s-ar fi preluat modificarea la regimul denuntului, care face aceasta institutie juridica practic inoperabila.

Astfel, denuntatorii nu vor mai scapa de raspundere penala daca nu depun denuntul in termen de 6 luni de la savarsirea faptei.

Conditia de producere a unui prejudiciu de cel putin 200 de mii de lei pentru ca abuzul in serviciu sa fie considerat infractiune a fost elminiata din proiectul de lege, insa au ramas pedeapsa scazuta de la 7 ani de 3 ani la abuz in serviciu, ceea ce determina reducerea termenului de prescriptie.

Mai mult, reducerea pedepsei la 3 ani face imposibila arestarea preventiva in caz de abuz in serviciu chiar daca prejudiciul comis este foarte mare.

Un alt detaliu de ordin tehnic, dar care l-ar puta ajuta pe Liviu Dragnea in proces si pe toti cei acuzati de abuz in serviciu (Alina Bica) este mentirea in proiectul de lege a unor conditii mai grele pentru dovedirea infractiunii, favorabile infractorilor. Astfel, se pastreaza in definirea abuzului in serviciu prevederea ca fapta sa fie savarsita „cu stiinta” (care inseamna intentie calificata prin scop) sau ca „dispozitie expres prevazuta in lege” (care adauga la decizia CCR).

Celelalte dispozitii ale ordonantei 13 aborgate astazi au fost preluate in proiectul de lege inregistrat la Secretariatul General al Guvernului. Proiectul de lege nu a fost discutat in sedinta de guvern de azi, dar a fost deja inregistrat la SGG. Daca Guvernul va adopta intr-o sedinta viitoare proiectul de lege, acesta va fi trimis Parlamentului pentru dezbatere si aprobare, scrie hotnews.ro.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More