”Madame” la doar 14 ani. Cum a ajuns o copilă proxenet pentru colegele de școală: ”M-am interesat care dintre fete şi-o pune. Se lăsau greu, dar se lăsau convinse”

0 20
”Madame” la doar 14 ani. Cum a ajuns o copilă proxenet pentru colegele de școală: ”M-am interesat care dintre fete şi-o pune. Se lăsau greu, dar se lăsau convinse”

Caz tulburător în Galați. După ce a cunoscut tainele celei mai vechi meserii din lume pentru că îi era ”ciudă” când îi vedea pe ceilalți copii cu bani, o copilă de doar 14 ani a intrat în forță în afaceri ca ”madame” pentru propriile colege de școală.

Simona Alexandra (identitatea protejată în dosarul penal) recunoaște că nu i-a plăcut niciodată să studieze și trecea pe la școală atât cât să nu rămână repetentă. Mama fetei nu pare să se fi implicat destul în educația copilului, iarSimona sătulă de sărăcia din casa veche închiriată de la primărie, a decis să își ia destinul în propriile mâini. Dar a făcut-o urmând căi greșite, deși astăzi toată lumea ridică din umeri, iar copila ajunsă la vârsta maturității nici nu pare să regrete.

Chestionată de anchetatori în legătură cu împrejurările în care a decis să devină – probabil – cel mai tânăr proxenet din România, fata a recunoscut, cu seninătate, că suferea mult pentru că alţii copii aveau bani, iar ea nu. „Mama nu avea cu ce să-mi cumpere aproape nimic. Cumva trebuia să fac rost de bani. Aşa mi-a venit ideea”, a declarat Simona, relatează Adevărul.

Racolarea de ”personal” se făcea prin cunoștințe, în apropierea casei și chiar în ochii profesorilor. Primele ”angajate” au fost colegele de școală, copile cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani, pe care le-a convins că sunt ”idioate”, dacă se oferă bărbaților gratuit. „Am început să umblu prin locuri unde ştiam eu că se adună trupa (n.r- chiulangiii) la o ţigară şi m-am interesat care dintre fete şi-o pune. Mi-a fost uşor să aflu, căci băieţii se dau tot timpul mari cu asta”, a mărturisit ea. „Apoi, le-am căutat pe fete şi am intrat în vorbă cu ele. Unele s-au speriat că le propuneam să facem bani din relaţii cu bărbaţi, însă altele au acceptat. Se lăsau greu, dar se lăsau convinse”, a mai povestit Simona.

Așa a început copila o afacere de succes la Galați, iar Simona a devenit proxenet pentru câteva fete de la care încasa câteva mii de lei zilnic. „Luau câte 100-150 de lei pentru jumătate de oră. Eu primeam jumătate, iar ei luau restul. Eu aveam cinci-şase clienţi pe zi, dar erau şi zile mai aglomerate. Am fost cu tot felul de oameni, şi mai tineri şi mai bătrâni”, mărturisește anchetatorilor, una dintre fetele racolate de Simona.

De la ambiție și bani de buzunar, cel mai probabil Simona a văzut în noul său stil de viață un plan de succes pentru un viitor strălucit. Vinovat de asta se face un anume Petrică Stan, în vârstă de 35 de ani și urmărit în prezent la nivel internațional. Bărbatul a jucat rolul unui ”loverboy”, care a inițiat-o pe Simona în tainele amorului și apoi a făcut-o cadou prietenilor. Ulterior au venit și banii.

Astăzi Simona, deja majoră, este anchetată într-un amplu dosar penal alături de o rețea de proxeneți din Galați și Brăila, condusă de Eftincă Marcel, Gânguţă Traian şi Călin Felicia, care se ocupau în special cu racolarea de minore. Copilele nu erau doar vândute, ci obligate să presteze servicii oricum și oricui sub amenințarea cu mutilarea. „Ai auzit, fă, ce ţi-am zis? Dacă aud reclamaţii de la clienţi, îţi tai nasul, scroafo! Faci ce vor ăia să faci, dă-te dracului de boarfă!”, sunt cuvintele cu care proxenetul i se adresează copilei, potrivit unei interceptări telefonice.

arest proxenet

Potrivit statisticilor Interpol, România a devenit principalul furnizor de prostituate în Europa devansând Rusia și Ucraina. Mult mai îngrijorător este faptul că proxeneții preferă minore pe care le pot manipula și influența ușor, fie prin metoda ”loverboy”, fie prin amenințare, distrugându-le astfel copilăria, visele și viața.

sursa: Adevărul

Recomandari