Lupta împotriva noului coronavirus ajunge la un alt nivel. Banca centrală din China anunță că va începe să spele banii, la propriu

Autoritățile chineze vin cu metode inovative de combatere a noului tip de coronavirus, iar acum au decis ca toți banii să fie curățați pentru a opri răspândirea agentului patogen.

China vrea să spele banii, la propriu

Astfel, banca centrală din statul asiatic a anunțat, prin intermediul unei conferințe de presă, că a decis curățarea efectivă a banilor aflați în circulație pe întreg teritoriul țării, într-o încercare de a opri răspândirea noului coronavirus, transmite Quartz, potrivit Mediafax.

Epidemia de COVID-19, numele dat noului coronavirus pornit din Wuhan, a făcut ca statul chinez să ia mai multe măsuri extreme, printre care și cea de curățare a banilor aflați în funcțiune.

Chiar dacă măsura poate părea bizară, aceasta se poate dovedi a fi una eficientă, asta pentru că bancnotele și modele sunt considerate a fi unele dintre cele mai murdare obicete.

De altfel, o cercetare făcută în 2017 pe bancnote de 1 dolar, în New York, a relevat faptul că acestea erau purtătoare de 397 de specii de bacterii.

Banii pot fi purtători de multe bacterii și viruși

Printre cele mai simple și eficiente modalități de curățare a banilor se află expunerea la lumina ultravioletă sau la temperaturi ridicate.

Cu toate acestea, virusul COVID-19 poate fi eliminat și cu ajutorul dezinfectanților comuni, spun specialiștii.

Pe lângă această măsură, banca centrală din China a mai anunțat că vor fi introduse noi bancnote în circulație, atunci când va fi posibil.

Între timp, preşedintele Xi Jinping i-a atenționat pe oficialii chinezi că măsurile împotriva noului virus au mers prea departe și, din aceste motive, economia țării este amenințată.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More