Lumea va fi înghițită de zăpezi! Specialiștii avertizează că va urma o nouă “eră graciară”

0 43

Cercetătorii avertizează că este posibil să urmeze o mini eră graciară, cu ierni extrem de reci. Potrivit astronomilor, în această perioadă activitatea Soarelui a ajuns la minimum, ceea ce determină ca pe Pământ să fie mult mai rece, potrivit explicațiilor furnizare de yoda.ro.

Valul de frig cu care se confruntă mai multe state în ultimele luni este o dovadă în plus că această tendință se menține timp mai îndelungat. Dacă va continua, atunci planeta noastră va trece printr-o mini eră glaciară, spun cercetatorii de la Vencore Weather, citați de Daily Mail.

1478939092-3072-zapzezi2-300x207

Privit specialiștilro, în prezent, ne aflăm în cel de al 24-lea ciclu solar, care a început în anul 2008 și care se apropie de perioadă sa de minimum. Deși neplăcute, perioadele foarte friguroase nu sunt anormale și au mai existat în decursul istoriei. Cea mai cunoscută “mini eră glaciară” a durat din secolul al XIV-lea până în secolul al XIX-lea. Nordul Europei a cunoscut atunci ierni extrem de reci, iar marile râuri au înghețat complet.Nu se știe cât va dură noul minimum de activitate solară. Cea mai lungă perioadă de acest fel cunoscută până acum a durat 70 de ani, din 1645 până în 1715.

Recomandari