Ludovic Orban, lobby pentru intrarea României în Schengen: „Țara noastră îndeplineşte de multă vreme criteriile tehnice în acest sens”

Premierul desemnat al României Ludovic Orban a mers la Munchen, acolo unde a făcut lobby pentru intrarea României în Schengen! Acesta a subliniat legitimitatea deplină a aspiraţiilor României de aderare, în condiţiile în care ţara noastră îndeplineşte „de multă vreme” criteriile tehnice în acest sens.

Ludovic Orban, lobby pentru intrarea României în Schengen!

Premierul român a participat în calitate de invitat de onoare, la dezbaterea din panelul cu tema „Eurovision Contest: A Europe That Protects”, din cadrul Conferinţei de Securitate de la Munchen.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Ludovic Orban a punctat faptul că refacerea funcţionalităţii depline a spaţiului Schengen extins este esenţială pentru asigurarea securităţii interne a Uniunii Europene.

„Țara noastră îndeplineşte de multă vreme criteriile tehnice în acest sens”

„Premierul Orban a evidenţiat, totodată, rolul extrem de important al României în apărarea unui segment semnificativ al frontierei Uniunii Europene.

Înaltul oficial român a evocat, de asemenea, eforturile în curs ale autorităţilor de la Bucureşti de îndeplinire a condiţiilor de aderare la Zona Euro”, se arată în comunicatul de presă.

Şeful Executivului s-a referit, de asemenea, la importanţa deosebită a continuării politicii de extindere a Uniunii Europene cu statele din Balcanii de Vest, respectiv a acordării unei atenţii sporite partenerilor estici, pentru securitatea externă a Uniunii.

„În ceea ce priveşte negocierile în curs asupra viitorului cadru financiar multi-anual al Uniunii, prim-ministrul Ludovic Orban a insistat asupra necesităţii asigurării unui buget al Uniunii suficient de ambiţios pentru a răspunde noilor provocări, dar şi suficient de echilibrat pentru a veni în sprijinul politicilor clasice ale UE – coeziunea şi politica agricolă comună”, a menţionat comunicatul Guvernului.

De remarcat că din panel au facut parte preşedintele Slovaciei – Zuzana Caputova, prim-ministrul Croaţiei – Andrej Plenkovic, vice-preşedintele Comisiei Europene pentru valori şi transparenţă – Vera Jourova, vice-preşedintele Comisiei Europene pentru promovarea stilului european de viaţă – Margaritis Schinas, precum şi Armin Laschet, prim-ministrul landului Renania de Nord – Westfalia, respectiv liderul Partidului Verzilor din Germania, Annalena Baerbock.

Dezbaterea a fost moderată de Henrik Enderlein, preşedintele Hertie School of Governance.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More