Ludovic Orban a demis un subsecretar de stat. Un alt secretar din Ministerul Sănătății a cerut să plece

63

Premierul Ludovic Orban a demis un subsecretar de stat din zona Autorității Naționale pentru Cetățenie. În același timp, un alt secretar din Ministerul Sănătății a cerut să plece din guvern.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a demis un subsecretar de stat. Un alt secretar din Ministerul Sănătății a cerut să plece

Plecări importante din Executiv. Primul-ministru Ludovic Orban a demis un subsecretar de stat care lucra în Autoritătea Națională pentru Cetățenie, iar un secretar din Sănătate a cerut să plece.

Mai exact, liderul PNL a a dispus eliberarea din funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, a lui Mario de Mezzo, cel care fusese numit în acest post la finalul lui aprilie.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Din Ministerul Sănătății, guvernul Orban l-a pierdut pe medicul Vasile Lucian Pintea. Acesta a fost eliberat, la cerere, din funcţie, printr-o decizie a prim-ministrului Ludovic Orban publicată, marţi, în Monitorul Oficial.

”A fost o onoare să îi reprezint pe cei care și-au pus încrederea în mine în funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății.

ADVERTISEMENT

Am decis să demisionez, începând cu data de 1 iunie, din această funcție și să îl sprijin din Bistrița pe domnul deputat PMP Ionuț Simionca în toate proiectele pe care acesta le are în administrația publică din județ, cu precădere în cele care vizează domeniul sanitar.

Revin la Spitalul Județean de Urgență Bistrița ca medic-șef al Seviciului Județean de Medicină Legală și am convingerea că experiența pe care am avut-o, timp de cinci luni, în echipa de conducere a Ministerului Sănătății îmi va da posibilitatea să fac și mai multe lucruri bune pentru colegii mei din sistemul sanitar și pentru locuitorii județului Bistrița-Năsăud”, a anunțat dr. Lucian Pintea, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Vasile Lucian Pintea, numit în decembrie 2019

În luna decembrie a anului trecut, premierul Ludovic Orban l-a numit pe medicul Vasile Lucian Pintea, șeful serviciului județean de medicină legală din Bistrița-Năsăud, în funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății.

La acea dată, Vasile Lucian Pintea devenea al treilea secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, după Horațiu Moldovan, numit în funcție în 7 noiembrie și Nelu Tătaru numit în 11 decembrie, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Recomandari