Ludovic Orban A CONFIRMAT, că nici Armata și nici Poliția nu pot face nimic la Țăndărei

Ludovic Orban a lăsat să se înțeleagă că modelul introducerii în carantină a municipiului Suceava și a localităților limitrofe va fi aplicat și la Țăndărei. El a semnalat în schimb cazuri de nerespectare a condiţiilor de izolare, exemplificând în acest sens situaţia din Ţăndărei.

„Trebuie să recunoaştem că avem probleme în anumite localităţi, cum e Ţăndărei, de exemplu, unde e foarte greu să îi convingem pe unii cetăţeni care au venit să respecte izolarea la domiciliu. Deşi am mărit efectivele de jandarmerie, deşi am solicitat sprijinul Armatei, care a contribuit cu efective importante, încă sunt cazuri de nerespectare a condiţiilor de izolare. Evident, apelăm la toate deciziile pe care le-am luat: cine nu respectă izolarea este introdus în carantină pe costuri proprii, adică va trebui să plătească costurile cazării pe 14 zile în carantină. De asemenea, cine nu respectă carantina, i se va face dosar penal şi, de asemenea, i se suplimentează cu încă 14 zile. Astfel de cazuri am avut foarte puţine. Poliţia, Jandarmeria, Armata sunt implicate cu toate forţele pentru aplicarea acestor reglementări, pentru sancţionarea celor care nu respectă aceste reguli impuse pentru sănătatea oamenilor”, a precizat Orban.

Sunt cele mai negre zile pe care România le traversează de la debutul pandemiei. Ieri au fost raportate cele mai multe decese, 23, într-o singură zi, iar astăzi un număr record de îmbolnăviri – 445. Ajungem, astfel, la un total de 3.183 de români infectaţi şi 122 de decese. Autorităţile anunţă că avem trei mari focare – Suceava, Deva şi Arad, iar următorul pe listă ar putea fi oraşul Ţăndărei, din Ialomiţa. Astăzi, Armata a fost trimisă în oraş, dar nici măcar aşa localnicii nu respectă izolarea. Autorităţile locale cred că trebuie aplicată o măsură extremă: închiderea oraşului.

În oraşul Ţăndărei, bomba cu ceas a României, militarii păzesc fiecare casă. Numărul forţelor de ordine s-a dublat în ultimele 24 de ore. În ziua în care România a înregistrat un nou record al numărului de cazuri confirmate de coronavirus, trupele speciale au găsit în Ţăndărei curţi pline de oameni. Şi copii alergând pe străzi. Prezenţa Armatei i-a intimidat doar pe unii dintre localnici.

Lăsaţi-ne cu corona voastră, suntem puternici!„, strigă un localnic.

Mai venim şi noi aşa, 10-20 de minute la prieteni şi mergem acasă„, exclamă un alt localni

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More