Lucian Mîndruţă, mesaj dur împotriva BOR şi a „noului ortodoxism militant”

0 51

Lucian Mîndruţă spune că tăvălugul de ură revărsat de postacii „creştini” în ultimele zile este făcut „in numele unui fundamentalism de care BOR nu doar ca nu se distanteaza, dar chiar il si foloseste”.

Biserica Ortodoxă nu face nimic să nu-i scoată pe credincioşi din lumea Evului Mediu în care aceştia par să se întoarcă şi nici nu se opune „noului ortodoxism militant”

Ce a scris jurnalistul pe Facebook:

„In aceste momente in care un nou tavalug de ura se revarsa asupra celor 33 de personalitati care au participat la clipul Taxi, as vrea sa stiti ca ma solidarizez cu ei.

Nu doar pentru mesajul melodiei. Ci si pentru ce au patit dupa ce si-au exercitat dreptul la libera exprimare: amenintari, injuraturi, jigniri, mizerie.

Toate, in numele credintei. Toate, in numele lui Christos. Toate, in numele unui fundamentalism de care BOR nu doar ca nu se distanteaza, dar chiar il si foloseste.

E rusinos felul in care „crestinii” postaci vorbesc despre femei, despre actori, despre oameni cu talent. Intrati pe paginile oamenilor care au cantat in clipul Taxi si veti vedea ce li se ureaza: sa moara, sa plece, sa dispara de aici. Noul ortodoxism militant s-a facut mare si nu mai accepta concurenta.

Nu am nimic cu credinta. Dar am totul cu o lume in care credinta nu poate fi discutata. O lume in care parerile contrare nu mai au dreptul sa scoata capul in public.

O lume a Evului Mediu care se intoarce incet-incet in capul oamenilor, cu ajutorul unei institutii care spune ca-i pasa de Romania.

Daca ii pasa, n-o lasa sa mearga in genunchi in jurul bisericii.

Daca ii pasa, intelegea ca Romania are nevoie oameni demni, intregi la cap si care respecta libertatea de exprimare.

Si da, era si in interesul bisericii. Uitati-va in lume: societatile libere sunt si cele mai bogate.

Asa ca, macar acest argument luati-l in calcul, Sfinti Parinti: lasati Romania Libera la minte si-o sa puteti si voi sa schimbati masinile la 33.000 de kilometri!”, a scris Mîndruţă pe Facebook

Recomandari