Lucian Mandruta: Pai sa nu va luam cu parul, bai, astia care va pretindeti functionari ai statului roman in slujba binelui public?

Lucian Mandruta vine cu o poveste de acum 10 ani in care un cunoscut i sa plans ca sotia nu se poate angaja in sistemul medical romanesc. Urmariti povestea pana la capat

Acum 10 ani, un cunoscut de-ai mei, francez detasat cu serviciul in Romania, mi s-a plans la o bere:

„Nu stiu care sunt criteriile la voi aici, da’ nevasta-mea, care a facut medicina la Paris, nu se poate angaja la voi la spital!”

„Cum adica nu se poate angaja?”

„Da. E medic francez, lucreaza la Salpetrierre (unul dintre cele mai bune spitale din Paris), a venit aici cu mine si, cand sa-si ia slujba, i se cer un milion de acte. Nu i se recunoaste diploma franceza, daca poti sa-ti imaginezi!”

Eu am tacut atunci, ca mi-a fost jena sa-i spun francezului ca probabil femeia nu stia – si cred ca nici nu vroia – sa dea spaga.

Bun, poveste lunga. A durat UN AN pana cand doctorita frantuzoaica, super-buna in meseria ei, sa poata profesa in Romania. A, sa nu uit: stia si limba! Deci nu asta era motivul intarzierii.

O a doua poveste e mai recenta: o tanara doctorita imi povesteste ca din momentul in care facultatea i-a eliberat diploma si pana la cel in care a putut sa ia PRIMUL SALARIU ca medic, a durat nici mai mult nici ma putin de NOUA LUNI.

Acelasi lucru: birocratia.

Italianul cu 8 clase s-a descurcat intr-o luna si ceva.

Pai sa nu va luam cu parul, bai, astia care va pretindeti functionari ai statului roman in slujba binelui public?

Nu, sa nu va luam. Ca eu nu cred in violenta.

Da’ nici ca sunteti cinstiti nu pot sa cred!

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More