LUATI AMINTE! 153 de chinezi au fost condamnați la închisoare pe viață pentru defrișări ilegale de pădure

0 47

Grupul a fost arestat în ianuarie în statul Kachin, aproape de granița cu China, în timpul unei operațiuni militare de stopare a defișărilor ilegale de pădure. Doi băieți în vârstă de 17 ani au primit pedepse cu închisoarea de câte 10 ani, și o femeie din grup a fost condamnată la 15 de ani pentru posesie de droguri . China și-a exprimat îngrijorarea cu privire la severitatea sentințelor.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe Lu Kang a declarat că China a ridicat în mod repetat problema cu Myanmarul. Acesta cerea Myanmarului să “ia în considerare situația reală a acestor furnizori de bușteni și să se ocupe de caz într-o manieră legală, rezonabilă şi justificată”,  a relatat agenția de știri Xinhua, scrie canalmedia.tv

1476697009-3084-10

Cei 155 de cetăţeni chinezi au fost arestaţi în ianuarie în timpul unei operaţiuni organizate de poliţie, armată şi departamentul forestier din Myanmar, fiind puşi sub acuzare pentru exploatare forestieră ilegală.

Cel puţin 400 de camioane şi 1.600 de trunchiuri de copaci au fost confiscate în timpul raidului, conform presei din Myanmar.

În luna iunie, un deputat din Ministerul Mediului din Myanmar, Aye Myint Maung, a afirmat în Parlament că 10.000 de tone de cherestea au dispărut din Myanmar, în urma activităţilor ilegale, cea mai mare parte din statul Kachin, începând cu luna ianuarie.

1476697009-1253-10

Recomandari