LOVITURĂ ÎN PLIN în această dimineaţă. Dragnea şi Tăriceanu sunt într-o SITUAŢIE FĂRĂ IEŞIRE. Ce se întâmplă chiar acum

0 22

Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea sunt aşteptaţi, astăzi, în faţa judecătorilor de la Curtea Supremă, unde se judecă noi termene în dosarele în care sunt vizaţi. Totodată, ar urma să se judece şi un nou termen în dosarul lui Sebastian Ghiţă, în care fostul deputat este cercetat alături de fostul primar din Ploieşti, Iulian Bădescu. Deşi erau programate noi termene de judecată şi în dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu, în care şeful Senatului este acuzat de mărturie mincinoasă, dar şi în dosarele CET Govora şi Turceni Rovinari, în care sunt implicaţi Dan Şova şi Victor Ponta, judecătorii de la ÎCCJ au decis să le amâne

Primul aşteptat să sosească la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) este preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şedinţa de judecată fiind programată să înceapă la ora 07:30. Noul termen are loc în dosarul în care Tăriceanu este acuzat de mărturie mincinoasă, iar printre persoanele chemate la audieri se numără şi jurnalistul Dan Andronic.

Următorul aşteptat să sosească la Curtea Supremă, începând cu ora 09:00, este Dan Şova, care va fi audiat în dosarul CET Govora, în care fostul fostul senator PSD a fost trimis în judecată pentru trafic de influentă. De asemenea, la o jumătate de oră după va avea loc un nou termen în dosarul Turceni Rovinari, în care Şova este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani, alături de Victor Ponta, judecat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor. Printre cei chemaţi la audieri se numără şi Laurenţiu Ciurel.

După aceea, de la ora 12:00, la ÎCCJ ar urma să se judece un nou termen în dosarul lui Sebastian Ghiţă, în care fostul deputat este judecat pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit şi spălare de bani.
Procurorii susţin că Sebastian Ghiţă i-ar fi dat mită un imobil fostului primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, pentru ca acesta din urmă să finanţeze o asociaţie sportivă susţinută de Ghiţă, pentru a disimula provenienţa casei cei doi semnând un contract fictiv. Reamintim că judecătorii instanţei supreme au emis, săptămâna trecută, al treilea mandat de arestare preventivă pentru Sebastian Ghiţă, în dosarul Ponta-Blair, în care este acuzat de instigare la spălare de bani. Hotărârea a fost luată după ce fostul deputat a fost audiat prin videoconferinţă, nefiind definitivă.

Următorul pe listă este fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, de la ora 13:00 fiind stabilită să înceapă şedinţa de judecată în dosarul DIPI, în care Oprea este acuzat că s-ar fi folosit de fondurile Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă pentru cumpărarea unei maşini de lux.

Ultimul aşteptat la ÎCCJ este liderul PSD, Liviu Dragnea. Magistraţii ÎCCJ vor judeca, de la ora 15:00, un nou termen în dosarul în care Dragnea este cercetat, alături de fosta sa soţie, Bombonica Prodana, pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (GGASPC) Teleorman.

Recomandari