LOVITURA DE STAT DIN TURCIA a esuat. Premierul turc anunta 265 de morti, 1.500 de raniti si 2.800 de persoane arestate

O tentativa de lovitura de stat initiata de o parte dintre ofiterii armatei turce, la primele ore ale diminetii, dupa ce un numar mare de oameni au raspuns apelului presedintelui Recep Tayyip Erdogan de a iesi in strada pentru a-l sustine. Cel putin 161  de oameni si-au pierdut viata in tentativa de lovitura de stat, iar circa 1500 sunt raniti, potrivit bilantului de la ora 10:00. Erdogan, care se afla in vacanta la Marea Egee cand a fost lansat puciul, a zburat la Istanbul in cursul noptii si a aparut pe posturile de televiziune inconjurat de sustinatori, pe aeroportul pe care rebelii nu au reusit sa il securizeze.

Tentativa de lovitura de stat a fost “un act de tradare”, iar cei responsabili vor plati un pret greu, a declarat apoi Erdogan, care a inceput o epurare a armatei. Comunitatea internationala s-a raliat in jurul presedintelui Turciei. Peste 2.800 de persoane au fost retinute, majoritatea ofiteri si chiar generali. Alte cateva sute de militari s-au predat in cursul diminetii.

SITUATIA ROMANILOR AFLATI IN TURCIA

1468664645-1799-Jul2016
1468664652-1804-Jul2016

Seful Statului Major, sechestrat de pucisti, a fost eliberat, dar intre timp luptele s-au reluat in Ankara. Palatul prezidential a fost atacat de un bombardier F-16 iar sediul central al serviciului de informatii, de elicoptere militare. Intre timp, Parlamentul turc a convocat o sesiune extraordinara.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *