Lovitura de gratie a ANAF. A blocat contul unei BATRANE de 83 de ani.

0 56

Faptul că România este țara extremelor o știam demult. De când suntem mici, unii chiar din vremea comunistă – cei care am fost mici în acele vremuri. Problema noastră, a românilor, este că deși tot așteptăm să ne fie mai bine, zilnic ne dăm seama că drumul pe care am luat-o este cel greșit.

Cei care ne arată că suntem pe drumul prost, nu cel pe care circulăm zilnic și pe care ne rupem mașina, ci chiar cel care ar trebui să ne ducă spre un viitor mai bun, mai prosper, mai normal, ni-l arată chiar instituțiile statului. Acele instituții care pun popriri pe „averea” bătrânilor vânzători de frunze de pătrunjel, dar nu sunt în stare să recupereze banii de la marii evazioniști, de la rromii care își fac palate sau de la lăutari. Da, despre ANAF vorbim aici, informeaza specialarad.ro

 

1463467378-9554-anaf-coll
Iar prin acest articol nu cerem ca cineva să fie în asentimentul nostru, ci credem că noi trebuie să fim, cu toții, în asentiment cu Adrian P., ginerele unei bătrânici de 83 de ani, din Arad, care riscă să își piardă averea pentru că a sădit, a crescut, a recoltat și apoi a vândut câteva frunze de pătrunjel.

Mai jos puteți vedea scrisoarea senzațională scrisă de Adrian P. pe Facebook, scrisoare adresată celor de la ANAF:

Adrian P.: „Cea mai tare isprava a ANAF!!! (Am încercat să postez și scanarea dar nu mi-a reușit). Soacră-mea are 83 de ani și vinde sporadic frunze de pătrunjel la piață. Azi i-a venit înștiintare de la ANAF, ca i s-au poprit conturile din banca, titluri mobile, disponibilitatile banesti prezente si viitoare, bunurile mobile necorporale, etc, pentru … ia ghiciti! Impozit pe frunzele de patrunjel! Faptul ca o impoziteaza nu e anormal, dar poate in tara asta a inchizitorilor pentru batrani si pentru neputinciosi, era mai normal sa ii trimiteti intai o instiintare de plata si abia apoi sa-i puneti poprire pe conturi. Pe de alta parte, din cate stiu eu, in activitatile economice, in Romania se datoreaza impozit pe profit. Pai cine a calculat cheltuiala cu samanta, cu apa, cu curentul electric, cu munca remunerata a sapatorului gradinii si cine a calculat si in ce baza, valoarea unei legaturi de patrunjel, vested, la sfarsitul unei lungi zile de stat in soare? Ca in balanta de venituri si cheltuieli, din venitul realizat se scad cheltuielile amintite si se impoziteaza profitul.

Cine este ala care i-a calculat toate astea si dupa ce norme? Cata stima trebuie sa-i poarte romanii acelui functionar al Romaniei, care a poprit toate conturile unei batrane de 83 de ani pentru un impozit datorat, de 44 de lei! Toata stima noastra domnule de la ANAF! Pai daca nu sunteti in stare sa vedeti de unde cheltuieste cate un prunc de 20 de ani, cateva mii de euro, intr-o seara de club si daca nu puteti recupera nimic de la marii evazionisti, de la lautari de la tiganii cu palate cu turnulete, luati mai cu incredere de la astia de 83 de ani, ca doar trebuie sa traiti si voi de undeva.

BRAVO ANAF! Dar ce va faceti ca ati speriat-o si daca nu moare de sperietura, atunci se duce si calca in picioare tot ce mai are prin gradina si ca ea, toti amaratii aia care de buna credinta au prezentat caietele cu produsele duse la piata. Asa ca de maine, nu stiu ce o sa va mai bagati in ciorba voastra. Vin alegerile! Speram sa candideze in Romania nemtii, englezii, chinezii, sau chiar si africanii ca poate astia mai pot aduce o urma de normalitate in tara asta de netoti”.

Recomandari