Locul din România în care se dau CASE GRATIS! Zeci de familii vor să prindă o locuinţă

0 47

Primarul comunei Concești, din Botoșani, îngrijorat de îmbătrânirea accentuată a populației din sat, a venit cu o soluție inedită pentru rezolvarea acestei probleme. Primarul, Costel Năzare, a decis să ofere locuințe gratis familiilor nevoiașe cu mulți copii.

“Oamenii care vor veni în comună noastră cu siguranţă vor avea unde să lucreze. Casele au condiţii foarte bune.Am discutat cu proprietarii, aceştia sunt dispuşi să le vândă. Cinci familii s-au mutat deja în locuinţe şi avem peste 40 de cereri pentru locuinţe de la famili din toată ţara. Noi am luat legătura şi cu două fundaţii care ne vor ajuta şi ne vor oferi informaţii despre familiile care vor să se mute la noi în comună”, a spus primarul, citat de a1.ro.

Inițiativa primarului s-a dovedit a fi una de succes. 40 de familii din Constanţa, Hunedoara, Iaşi şi Alba au făcut cerere pentru o casă în comuna din Botoşani, dar numărul de locuinţe este de 10, aşa că este nevoie de o selecţie riguroasă până când vor fi gata şi alte case.

Pentru moment, cinci familii cu un total de 33 de copii s-au stabilit deja la Conceşti.

Comuna Concești este situată în nord-estul județului Botoșani, pe cursurile văilor Conceasca și Langa. Comuna are în componență 2 sate: Concești, reședința de comună și Movileni.

Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Concești se ridică la 1.761 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 2.063 de locuitori

Recomandari