Liviu Dragnea: Tudorel Toader nu mai poate continua așa. Doamna premier trebuie să ia o decizie, să-l mențină sau nu.

0 51

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi că premierul Viorica Dăncilă trebuie să hotărască dacă să-l mențină sau nu pe ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Principalele declarații ale lui Dragnea:

„Eu sigur nu merg.”, a spus Dragnea, cu referire la referendum.

„Au apărut tot felul de discuții și eu sper ca toate instituțiile să se organizeze bine pentru ca oamenii să aibă posiblități neîngrădite.

S-ar putea să fie o mare harababură în secțiile de vot. Susțin în totalitate temele de la referendum, mi se par teme chiar foarte bune.

Dacă ajung la buletinul ăsta, o să pun ștampila la referendum. Sper să se pună de acord ca procesul electoral să nu fie tulburat.

În privința ordonanțelor, vă spun sincer că miercuri m-am amuzat. Îi vedeam pe cei de la Bruxelles care ne amenințau să nu dăm OUG. Cred că ministrul Toader trebuie să înțeleagă că nu mai merge așa.

Guvernul trebuie să se ocupe într-un mod serios de programul de guvernare. Nu putem lăsa să se discute despre niște teme parazite în luni de zile.

Cele două colege din Guvern (Rovana Plumb și Natalia Intotero) sunt de acord ca ele să meagă în campanie electorală. Trebuie să-și prezinte demisia din Guvern.

Comitetul Executiv Național când se va întâlni va discuta despre stadiul organizării și pregătirii campaniei electorale.

Au început discuțiile, au înțeles toți colegii ce au de făcut”.

Despre Tudorel Toader, Dragnea a spus: „Doamna premier trebuie să ia o decizie, să-l mențină sau nu”.

Liviu Dragnea se află la Călărași, alături de ministrul Agriculturii, unde a fost pusă în funcțiune o stație de pompare a apei pentru irigații.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a anunțat ieri cele două teme pentru referendum: Interzicerea amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție și interzicerea adoptării de către guvern a OUG în domeniul infracțiunilor.

PSD a venit ulterior cu o reacție, declarând că partidul nu se va opune organizării referendumului, dar nu va accepta niciodată reducerea sau desființarea salariului minim.

Liviu Dragnea a declarat, într-o discuție cu jurnaliștii, joi, la Parlament, că Rovana Plumb, ministrul Mediului, și Natalia Intotero, ministrul pentru Diaspora, ”trebuie să își dea demisia cât de curând”, potrivit Digi24.  Rovana Plumb și Natalia Intotero candidează la alegerile europarlamentare, iar ministrul Fondurilor Europene este prima pe lista de candidați ai PSD.

Recomandari