Liviu Dragnea, eșec la Tribunalul UE. Fostul lider PSD a pierdut procesul prin care încerca anularea dosarului Tel Drum

68

Liviu Dragnea a suferit un nou eșec, de această dată la Tribunalul UE. Fostul lider PSD a pierdut procesul prin care încerca anularea dosarului Tel Drum.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea, eșec la Tribunalul UE. Fostul lider PSD a pierdut procesul prin care încerca anularea dosarului Tel Drum

Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, a pierdut procesul de la Tribunalul UE pe tema anchetei OLAF cu privire la dosatul Tel Drum. Tribunalul European a respins acțiunea lui Dragnea împotriva Comisiei Europene pe motiv de inadmisibilitate.

În urmă cu doi ani, el atacase în justiție răspunsul Comisiei Europene la o plângere a sa împotriva modalității în care a fost realizat raportul OLAF care a dus la apariția dosarului de corupție Tel Drum.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

În lumina celor de mai sus, acțiunea (introdusă de Liviu Dragnea – n.r.) este respinsă ca inadmisibilă în întregime, fără a fi necesar să se aprobe cererea reclamantului de a organiza un proces”, se arată în decizi Tribunalului UE.

De asemenea, instanța europeană a hotărât că Liviu Dragnea va plăti cheltuielile de judecată, anunță Digi24.

ADVERTISEMENT

Cazul Tel Drum este unul clasic pentru fraudarea banilor europeni, în opinia OLAF. Potrivit raportului, România a făcut obiectul a 11 investigații din partea OLAF, cele mai multe din întreaga Uniune Europeană

Ce reclama Liviu Dragnea

În susținerea acțiunii, reclamantul Liviu Dragnea invoca 3 motive. Primul motiv era cel întemeiat pe încălcarea articolului 9 alineatele (1), (2) și (4) din Regulamentul OLAF (1), precum și a dreptului la apărare al reclamantului în cadrul investigațiilor, inclusiv dreptul de a fi ascultat și respectarea prezumției de nevinovăție.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Al doilea motiv este întemeiat pe încălcarea principiului bunei administrări în ceea ce privește investigațiile, precum și pe refuzul de a deschide o investigație referitoare la desfășurarea investigației OLAF.

Al treilea motiv este întemeiat pe încălcarea dreptului de acces la documentele privind investigația OLAF.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Cu un an înainte de a fi condamnat, Liviu Dragnea a fost pus sub urmărire penală de DNA pentru constituirea unui grup infracțional organizat în dosarul Tel Drum, dosar bazat pe raportul OLAF. Dosarul DNA nu a fost finalizat nici până acum cu o trimitere în judecată.

Recomandari