Liviu Dragnea ajunge din nou în fața instanței. Un nou termen de judecată la contestarea executării pedepsei

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, se va prezenta la Tribunalul București, acolo unde se judecă cererea pe care a depus-o de suspendare a executării pedepsei, informează Digi24.ro.

Abandonat de avocați

Este a treia înfățișare în acest proces prin care Liviu Dragnea vrea să scape de executarea sentinței de 3 ani și 6 luni de închisoare. Fostul președinte al Camerei este acum întemnițat la penitenciarul Rahova.

La primul termen, Liviu Dragnea a cerut recuzarea judecătorului din cauza unui protest la care acesta ar fi participat în legătură cu legile justiției, protest despre care avocații lui Dragnea susțin că ar fi putut influența imparțialitatea magistratului.

La al doilea termen, avocații lui Dragnea nu s-au prezentat. Avocata Flavia Teodosiu este în repaos medical în perioada 11-14 februarie, neputându-se prezenta la proces în apărarea lui Liviu Dragnea.

Cornel Liviu Popescu, celălalt avocat al lui Liviu Dragnea, nu s-a prezentat nici el la termenul procesului.

Ca urmare, DNA a fost de acord cu cererea de acordare a unui nou termen. Judecătoarea Manuela Orzaţă a stabilit ca judecarea contestaţiei de executare a pedepsei să fie reluată pe data de 18 februarie.

Temeiul pentru care Dragnea contestă executarea sentinței este o decizie a Curții Constituționale referitoare la completurile specializate de la Înalta Curtea de Casație și Justiție.

Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019,în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More