Liderul PSD Vaslui pledează pentru pensii speciale: E oare normal ca ei să aibă nişte pensii minime?!

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a pledat marţi, la finele şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, în favoarea pensiilor speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi de Consilii Judeţene etc.

Întrebat de presă dacă este nevoie de astfel de pensii, Buzatu a încercat să acrediteze ideea că nu este normal ca oameni cu funcţii importante să nu aibă beneficii pe măsură.

„Foarte multă vreme şi datorită presiunii mediatice şi de altă natură, salariile celor care au fost aleşi primari, preşedinţi de CJ, inclusiv parlamentari au fost menţinute la un nivel foarte scăzut. Exista ideea că ‘domne, şi aşa ăştia nu ştiu ce fac şi trebuie să îi menţinem la limita de jos a salarizării’. Pe de altă parte, cerem oamenilor din administraţia locală, din Parlament să fie profesionişti, să se implice, să nu caute tot felul de alte surse de venituri.

Ori dorim ca acest profesionalism să fie alimentat de o salarizare corespunzătoare şi de anumite beneficii care se dau după pensionare ori, dacă nu, mergem pe linia pe care am mers multă vreme…

Haideţi să apelăm la factualitate. Unul dintre colegii mei, fost preşedinte de CJ, s-a pensionat şi a ajuns să aibă o pensie de 1700 de lei, un om care toţi anii aceştia a fost preşedinte, vicepreşedinte, deputat şi care înainte de 1990 a avut nişte funcţii importate în conducerea unor unităţi economice. Este oare normal ca după ce a fost în serviciu public atâţia ani, un om să ajungă în situaţia aceasta extrem de delicată din punct de vedere al veniturilor? Noi nu vorbim aici de pensii care să ducă la îmbogăţire ci de pensii care să asigure oamenilor care…ţinând cont de toate lucrurile la care sunt expuşi, este normal ca ei să aibă nişte pensii minime? Eu cred că ar trebui să ne mai gândim”.

Întrebat cât de moral i se pare să se dea pensii speciale în condiţiile în care în România există încă oameni cu veceu în curte, oameni care nu îşi pot permite să-şi cumpere medicamente, Buzatu a răspuns:

„Eu cred că dumneavoastră vedeţi doar o parte din România, eu văd toate părţile acestea din România şi haideţi să nu exagerăm!”, a răspuns Buzatu.

Cât despre de unde ar veni aceşti bani în plus la buget pentru pensiile speciale, liderul PSD Vaslui a răspuns sec: „Din contribuţii…”.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More