Lider PSD: Isărescu a depreciat leul intenționat. Trebuie revocat și tras la răspundere penală pentru trădare

0 69

Președintele PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, a lansat un atac dur la adresa lui Mugur Isărescu, acuzându-l că ”a depreciat intenționat leul doar ca firmele străine să încaseze mai mulți bani”. Liderul social-democrat a mai susținut că Isărescu ar trebui revocat de urgență și pus să răspundă penal pentru trădare. În ultimele săptămâni s-au întețit criticile PSD la adresa modului în care acesta conduce BNR, asta deși Isărescu a fost reconfirmat de-a lungul timpului la șefia Băncii inclusiv cu sprijin social-democrat.

În schimb, Dîrzu laudă Guvernul care a ”consolidat echilibrele macro-economice”, contrar ”manevrelor” guvernatorului, prietenul străinilor care scot bani din țară, informează G4Media. 

Din comunicatului transmis de președintele PSD Alba:

”… domnul Isărescu se răzbună pe PSD aplicând metoda pârjolirii satelor și otrăvirii fântânilor. Domnul Isărescu a intrat în război nu doar cu PSD, ci cu întreaga țară, preferând să distrugă economia doar pentru a șantaja Parlamentul și a obține un nou mandat de guvernator”, a mopinia deputatului de Alba.
”Pe guvernatorul României îl deranjează teribil progresul economic al României față de acum 10 ani. Guvernarea PSD-ALDE, a ultimilor doi ani, a consolidat echilibrele macroeconomice și a îmbunătățit radical performanța și potențialul economico-social al țării”.

”Încrederea este cheia stabilității și dezvoltării! Însă atacurile necontenite, fake-news-urile, propaganda continuă a apocalipsei, declarațiile iresponsabile ale înalților oficiali, de tipul Iohannis ”nu mai aveți bani de pensii și salarii”, toate acestea sapă încrederea și pot provoca efecte negative economiei”.

”Parlamentul nu poate fi șantajat de niciun guvernator iar oamenii nu pot fi mințiți. Domnul Mugur Isărescu nu doar că nu mai are dreptul să fie guvernatorul României, ci trebuie revocat de urgență de către Parlament. Organele de urmărire penală ar trebui să investigheze dacă e legal ca guvernatorul României să crească artificial ROBOR și să devalorizeze leul doar pentru a rămâne pe funcție!”

Amintim că Mugur Isărescu a fost reales de mai multe ori la șefia BNR de către Parlament, când chiar PSD era la putere. Practic, acesta a ajuns să conducă Banca Națională, din 1990 până în prezent, chiar cu sprijinul social-democraților. A fost ales la 4 septembrie 1990 și la 31 iulie 1991, când Guvernul era condus de Petre Roman. A mai fost confirmat, de asemenea, pe 28 septembrie 2004, când România era condusă de Guvernul Năstase, și pe 16 iunie 2014, când la putere era Guvernul Ponta.

Recomandari