Lepra Senatului, Tăriceanu, răspunsuri uimitoare la întrebările presei privind Legea pensiilor

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a părut să fie în confuzie miercuri când, întrebat de presă despre Legea pensiilor, a dat un răspuns legat de pensiile speciale.

Cu toate că ulterior jurnaliştii i-au explicat că întrebarea lor viza Legea pensiilor cea care a fost promovată de Lia Olguţa Vasilescu pe vremea când era ministru al Muncii, preşedintele Senatului a continuat să vorbească de pensiile speciale, aşa cum rezultă din înregistrarea video a Digi FM.

„Astăzi, legea pensiilor a picat la Senat. Au fost absenţi şi mai mulţi senatori PSD-ALDE, inclusiv dvs. De ce nu au fost prezenţi cei din majoritate ca să treacă până la urmă acest proiect important?”, a fost întrebarea presei.

„Nu pot să vă dau răspunsuri pentru toţi ceilalţi de ce nu au fost prezenţi. Însă în ceea ce priveşte legea pensiilor speciale, am să vă spun că din punctul meu de vedere, sunt anumite categorii care trebuie să beneficieze de pensii speciale”, a spus Tăriceanu, vorbind despre magistraţi şi militari.

„V-am întrebat de Legea pensiilor, nu de Legea pensiilor speciale, pentru că sunt două proiecte distincte”, i-au atras jurnaliştii atenţia lui Tăriceanu.

„Da, da, dar în Legea pensiilor, propunerea pe care am văzut-o este să se anuleze pensiile speciale”, a răspuns Tăriceanu.

„Este lege separată, noi vorbim de Legea pensiilor, care a fost promovată de Lia Olguţa Vasilescu când era ministru al Muncii”, i-au spus din nou jurnaliştii lui Tăriceanu.

Şeful Senatului a părut însă că nu doreşte să discute pe tema subiectului propus de presă şi a răspuns în aceeaşi notă, referindu-se din nou la pensiile speciale: „Eu am văzut azi luările de poziţie ale celor din Opoziţie care sunt extrem de revoltaţi că există aceste pensii speciale, şi eu m-am referit exact la acest lucru”.

Reamintim că, miercuri, Legea pensiilor a fost respinsă de Senat din lipsă de cvorum, întrucât mare parte dintre senatorii PSD şi ALDE au absentat. Astfel că legea care prevedea creşterea punctului de pensie de la 1 septembrie a fost respinsă.

Nu la fel au stat lucrurile atunci când a venit vorba despre votarea propunerii PNL de anulare a pensiilor special. În acel moment, ca prin miracol, cvorumul a fost întrunit, senatorii PSD şi ALDE făcându-şi apariţia în sală şi votând „împotrivă”.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More