Revoltator!!! La Deva, jumătate dintre beneficiarii cantinei sociale au renunțat la hrană când au aflat că trebuie să muncească în folosul comunității

0 14

Mai bine nemâncat decât ostenit de muncă. Așa pare să-și fi spus jumătate dintre beneficiarii candinei sociale din Deja.

După ce autoritățile locale au anunțat că cei care primesc mâncare în mod gratuit trebuie să ajute comunitatea, hunedorenii au preferat să găsească alte surse de venit ori să stea nemâncați.

Potrivit jurnalul.ro, numărul de ore de lucru crește proporțional cu numărul de porții pe care le solicită beneficiarul. Pentru două porții cineva trebuie să lucreze 50 de ore, pentru trei – 75, iar pentru cinci sau mai multe se ajunge la 250 de ore prestate, echivalentul a 31 de zile lucrătoare la un program de 8 ore.

Un asistat mănâncă acum mai bine decât majoritatea românilor angajați: şase kilograme de carne la patru zile şi zeci de kilograme de legume. Astăzi, potrivit sursei citate, cei de la cantină primesc acum atâta mâncare, că o iau acasă în saci, la propriu.

„Era mai bine când nu lucram. D’apăi să lucrăm o lună de zile cu social cu tot nu se «orientează» pe frigul ăsta. Nu-i bine! Cum să ni se pară? Foarte rău! Rău că trebuie să muncim pentru cantină!”, a declarat Vandana Farcaș.

Recomandari